Cikkajánló – 2013. július 5.

Tavares-jelentés – Orbán: ez egy európai baloldali akció

Európai baloldali akciónak tartja a miniszterelnök a Tavares-jelentés európai parlamenti (EP) elfogadását, aminek az egyik ideológiai alapja szerinte az, hogy a magyar alkotmány nem egy liberális alaptörvény. Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelezte azt is, hogy a jelentésre reagáló magyar memorandumot elküldte minden európai kormányfőnek és házelnöknek. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

A tízszázalékos dilemma

Ha nem sikerül közös listát állítani az MSZP-vel, akkor Bajnai Gordon pártja, az Együtt – a Korszakváltók Pártja akár önállóan is indulhat a jövő évi választáson, és listáján nem szerepelnek majd a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai – a Magyar Nemzet információi szerint egyebek mellett ez hangzott el egy szerdai egyeztetésen. Ellenkező esetben Bajnaiéknak pártszövetségként kellene indulniuk Jávor Benedekékkel, amelyre már a tízszázalékos bejutási küszöb vonatkozik. Úgy tudjuk, ezt Bajnaiék nem feltétlenül vállalnák, nem kockáztatnának.

Pozitív hangulat

Az értéktőzsde részvényindexe, a BUX 370,59 pontos, kétszázalékos emelkedéssel, 18 855,33 ponton zárt tegnap. Az MTI szerint a forgalom 8,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött. (Magyar Hírlap)

Érzékeny veszteség a multiknak

Gombamód megszaporodtak az országban a különböző alulról szerveződő, szatyor, kosár és batyu elnevezésű bevásárlóközösségek. Ezek egyebek között azért jöttek létre, hogy a hosszú kereskedelmi láncot kikerülve segítsék a helyi vásárlók és termelők egymásra találását. Sikerrel teszik, mert akad olyan egyesülés, amely éves szinten már több millió forintos forgalmat bonyolít le. A pénz a multinacionális cégek helyett a termelőkhöz kerül, a haszon helyben marad, ami erősíti a térség gazdaságát. (Magyar Nemzet)

Egyenlő jogokat akarnak

Fogadhassák örökbe az azonos nemű párok egymás gyerekeit, a leszbikus nőknek is legyen joguk a mesterséges megtermékenyítéshez, és maradjon fenn a bejegyzett élettársi kapcsolat jogi háttere. Egyebek között ezt követelték a demokratikus ellenzéki pártok képviselői a holnapi Budapest Pride felvonulást megelőző fórumon. (Népszava)

A távozó amerikai nagykövet az elmúlt három évről

Egy törvénynek nem elég a szövegét megnézni, az is fontos, hogyan hajtják végre, emiatt továbbra is aggódik Washington – mondta Népszabadságnak Eleni Tsakopoulos Kounalakis. A távozó amerikai nagykövet azt üzeni a magyaroknak: ne csak a politikusok, maguk is lépjenek fel az antiszemita beszéd ellen.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk