Cikkajánló – 2013. július 2.

Kompromisszumos életpályamodell

Átlagosan negyven százalékkal nő a pedagógusok bére az új életpályamodell bevezetésével, bár ennek szeptemberben még csak a felét kapják meg. Ezzel semmissé váltak azok a félelmek, hogy csak a jövő esztendőben emelkednének az illetmények. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az érdekvédők fontos követelése teljesül a fizetésemeléssel. (Magyar Hírlap, MNO)

Tavares, Orbán és az EP: Nincs tuti tipp

Orbán Viktor kormányfő részvételével zajlik ma a vita az Európai Parlamentben (EP) a szerző, Rui Tavares nevével jelzett jelentésről, amely meglehetősen kritikus a magyar kormány alkotmányozási gyakorlatával, és ezért további nyomásgyakorlást és vizsgálatot javasol. (Népszabadság, Népszava, MNO)

A rezidensek továbbra sem elégedettek

A betegszervezetek segítségét kérik a rezidensek, hogy sikerüljön normalizálni az ügyeleti ellátás biztonságát.A fiatal szakorvosok azt várják, a betegszervezetek követeljék ki: a kórházak tegyék nyilvánossá az ügyeleti beosztást, mert most senki nem tudhatja, hogy a szakorvos vagy csak a feladatra készülő jelölt látja-e el a beteget. (Népszabadság)

“Le kell szokni a dohányzásról”

Több száz tüntető és pár ellentüntető részvételével incidens nélkül ért véget a Fidesz-székház előtt az Együtt-PM szervezte demonstráció a “trafikmutyi és a földrablás” ellen. A tüntetésen Bajnai Gordon is beszélt, aki azt mondta: nem a Fidesz-székházat, hanem a parlamentet akarják elfoglalni, ami pedig Csehországban történt, az “Orbán Viktorral és társaival is megtörténhet”. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Többletforrás új programokra

Sikerült a tartalékokból 1,7 milliárd forintot felszabadítani, ebből tíz programot támogat a Nemzeti Kulturális Alap – derült ki a testület tegnapi sajtótájékoztatóján. L. Simon László alelnök arra is felhívta a figyelmet: az alap a magyar kultúra legfontosabb mecénás szerve, ezért fontos, hogy működését a jelenlegi struktúrában folytathassa tovább. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és