Cikkajánló – 2013. július 2.

Kompromisszumos életpályamodell

Átlagosan negyven százalékkal nő a pedagógusok bére az új életpályamodell bevezetésével, bár ennek szeptemberben még csak a felét kapják meg. Ezzel semmissé váltak azok a félelmek, hogy csak a jövő esztendőben emelkednének az illetmények. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az érdekvédők fontos követelése teljesül a fizetésemeléssel. (Magyar Hírlap, MNO)

Tavares, Orbán és az EP: Nincs tuti tipp

Orbán Viktor kormányfő részvételével zajlik ma a vita az Európai Parlamentben (EP) a szerző, Rui Tavares nevével jelzett jelentésről, amely meglehetősen kritikus a magyar kormány alkotmányozási gyakorlatával, és ezért további nyomásgyakorlást és vizsgálatot javasol. (Népszabadság, Népszava, MNO)

A rezidensek továbbra sem elégedettek

A betegszervezetek segítségét kérik a rezidensek, hogy sikerüljön normalizálni az ügyeleti ellátás biztonságát.A fiatal szakorvosok azt várják, a betegszervezetek követeljék ki: a kórházak tegyék nyilvánossá az ügyeleti beosztást, mert most senki nem tudhatja, hogy a szakorvos vagy csak a feladatra készülő jelölt látja-e el a beteget. (Népszabadság)

“Le kell szokni a dohányzásról”

Több száz tüntető és pár ellentüntető részvételével incidens nélkül ért véget a Fidesz-székház előtt az Együtt-PM szervezte demonstráció a “trafikmutyi és a földrablás” ellen. A tüntetésen Bajnai Gordon is beszélt, aki azt mondta: nem a Fidesz-székházat, hanem a parlamentet akarják elfoglalni, ami pedig Csehországban történt, az “Orbán Viktorral és társaival is megtörténhet”. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Többletforrás új programokra

Sikerült a tartalékokból 1,7 milliárd forintot felszabadítani, ebből tíz programot támogat a Nemzeti Kulturális Alap – derült ki a testület tegnapi sajtótájékoztatóján. L. Simon László alelnök arra is felhívta a figyelmet: az alap a magyar kultúra legfontosabb mecénás szerve, ezért fontos, hogy működését a jelenlegi struktúrában folytathassa tovább. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, szerdán 13.00 órától.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább