Cikkajánló – 2013. július 2.

Kompromisszumos életpályamodell

Átlagosan negyven százalékkal nő a pedagógusok bére az új életpályamodell bevezetésével, bár ennek szeptemberben még csak a felét kapják meg. Ezzel semmissé váltak azok a félelmek, hogy csak a jövő esztendőben emelkednének az illetmények. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az érdekvédők fontos követelése teljesül a fizetésemeléssel. (Magyar Hírlap, MNO)

Tavares, Orbán és az EP: Nincs tuti tipp

Orbán Viktor kormányfő részvételével zajlik ma a vita az Európai Parlamentben (EP) a szerző, Rui Tavares nevével jelzett jelentésről, amely meglehetősen kritikus a magyar kormány alkotmányozási gyakorlatával, és ezért további nyomásgyakorlást és vizsgálatot javasol. (Népszabadság, Népszava, MNO)

A rezidensek továbbra sem elégedettek

A betegszervezetek segítségét kérik a rezidensek, hogy sikerüljön normalizálni az ügyeleti ellátás biztonságát.A fiatal szakorvosok azt várják, a betegszervezetek követeljék ki: a kórházak tegyék nyilvánossá az ügyeleti beosztást, mert most senki nem tudhatja, hogy a szakorvos vagy csak a feladatra készülő jelölt látja-e el a beteget. (Népszabadság)

“Le kell szokni a dohányzásról”

Több száz tüntető és pár ellentüntető részvételével incidens nélkül ért véget a Fidesz-székház előtt az Együtt-PM szervezte demonstráció a “trafikmutyi és a földrablás” ellen. A tüntetésen Bajnai Gordon is beszélt, aki azt mondta: nem a Fidesz-székházat, hanem a parlamentet akarják elfoglalni, ami pedig Csehországban történt, az “Orbán Viktorral és társaival is megtörténhet”. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Többletforrás új programokra

Sikerült a tartalékokból 1,7 milliárd forintot felszabadítani, ebből tíz programot támogat a Nemzeti Kulturális Alap – derült ki a testület tegnapi sajtótájékoztatóján. L. Simon László alelnök arra is felhívta a figyelmet: az alap a magyar kultúra legfontosabb mecénás szerve, ezért fontos, hogy működését a jelenlegi struktúrában folytathassa tovább. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az