Cikkajánló – 2013. július 1.

A béremelés fele megjön

A kormány szombati ülésén döntött a pedagógus-életpályamodell bevezetéséről, s ezzel egyidejűleg a pedagógusok béremeléséről. Balog Zoltán humánminiszter a távirati irodának azt a tájékoztatást adta: a béremelés mindenkire vonatkozik, köztük a szakszolgálatokban dolgozókra, tehát mások mellett a logopédusokra, az iskolapszichológusokra és a pályaválasztási tanácsadókra, valamint természetesen az óvónőkre, közülük a középfokú végzettségűekre is. Mindazonáltal a Nemzetgazdasági Minisztérium még számolja, hogy az összes más intézkedéssel együtt a béremelést milyen ütemezésben tudják kivitelezni. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

Ez a hétfő más lesz – csak kapkodjuk a fejünket a sok változástól

Olyan, mintha január elseje lenne holnap és egy új évet kezdenénk, annyi minden változik. Megnyílnak a Nemzeti Dohányboltok, indul az e-útdíj, újabb rezsicsökkentés lesz, további célokra lehet felhasználni a SZÉP-kártyát. Olcsóbb lesz a vonatjegy, ha nem a jegypénztárnál vesszük. (Népszabadság, MNO)

Bűvészkednek a dolgozókkal

Aki külföldön dolgozik, hazai munkavállalónak számíthat, vagyis bővíti a foglalkoztatottak számát. Ám az nem számít, hogy itthon nem talált munkát, a munkanélküliségi adatokba mégsem számít bele, hiszen van állása. A közmunkások is foglalkoztatottnak számítanak, akkor is, ha csak egyetlen órát dolgoztak. A munkanélküliség statisztikáját ők sem csúfítják. A Fidesz részben rájuk alapozza a foglalkoztatással kapcsolatos sikerpropagandáját. (Népszava)

Fű alatt karcsúsít a posta

Csendben fogyókúrázik a Magyar Posta: a társaság a csoportos létszámcsökkentést elkerülendő kisebb, harminc fő alatti csoportokban küldi el dolgozóit. Úgy tudjuk, sokaktól igyekszik az állami vállalat közös megegyezéssel elválni, ezzel is elkerülve a bejelentési kényszert. (Népszabadság)

“Csókolj meg, én is európai vagyok”

Érzékeny időszakban lép be Horvátország az Európai Unióba, Horvátországban is vannak dilemmák, de a horvátok meggyőződése, hogy az Európai Unió jelenti a jövőt – jelentette ki a horvát köztársasági elnök vasárnap este Zágrábban. Példátlan biztonsági intézkedések közepette kezdődtek el a horvát európai uniós csatlakozás ünnepi eseményei, ahol mintegy 170 vezető külföldi politikus vesz részt a nagyszabású rendezvényen. (Magyar Hírlap, Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és