Cikkajánló – 2013. június 28.

Czomba: munkahelyhez kell juttatni a fiatalokat

A magyar kormány kiemelt feladata, hogy piacképes szakmához, illetve a tanulmányok befejezése után munkatapasztalathoz és munkahelyhez segítse a fiatalokat – jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, a rakamazi Hegyalja Fesztiválon. (Magyar Hírlap)

EU-csúcs – Több pénz juthat a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére

Becslések szerint akár az eredetileg tervezetthez képest több mint kétmilliárd euróval nagyobb, hatmilliárd helyett akár nyolcmilliárd eurót meghaladó összeg is juthat az Európai Unió következő hétéves keretköltségvetésében az úgynevezett ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésre – jelentette be az uniós csúcstalálkozó első napjának végén, péntek hajnalban Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. (Népszava, Magyar Hírlap, Népszabadság)

Újabb megszorítások elé nézünk

Megszavazta az Országgyűlés tegnap a második Varga-csomag megszorításait. Ennek eredményeként augusztustól drágább lesz a bankolás, a telefonálás és nőnek az üzemanyagárak. Szakértők úgy vélik: a befolyó összeget a kormány a választások előtti szavazatszedésre használja. (Népszava)

Matolcsy: Nálunk nem volt megszorítás

Van még lehetőség a kamatcsökkentésre – közölte tegnap Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége konferenciáján. (Népszava)

„Aki munkát is ad, a lelket menti”

A felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élők elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrá­sok minisztere egy tegnapi konferencián. Leszögezte, vége annak a korábbi szociálpolitikának, amely semmi mást nem csinált, mint segélyt adott a túléléshez. Roosevelt amerikai elnököt idézve úgy fogalmazott, aki a rászorulónak szociális segélyt ad, a testét menti meg, ám aki munkát is ad neki, a lelkét is megmenti. (Magyar Hírlap)

Álsegítség a szülésekhez

A holnapi kormányülésen derülhet ki, pontosan milyen tervekkel segítené a kormány, hogy több gyerek szülessen. Több elképzelés kiszivárgott, ám ezekből az látszik, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják a hazai valóságot. Szinte kizárólag a gyerek születése körüli hónapokban segítenék a párokat, ismét a jobbmódúaknak kedveznének. (Népszava)

A kormány nem tárgyal a kórházak adósságáról

A nemzetgazdasági tárca és az egészségügyért felelős államtitkárság képviselője sem ment el csütörtökön a kórházi adósságrendező fórumra, amelyet az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) és más kórházi beszállítók hívtak össze. Csak ígéretet kaptak egy későbbi nem nyilvános tárgyalásra. (Népszabadság)

Tüntetők vertek sátrat a Sándor-palotánál

A korrupció, de különösen a nemrég elfogadott földtörvény és a dohánytörvény ellen tiltakoznak a Bajnai-féle Együtt 2014 és az LMP-ből kivált PM aktivistái a budai Várban. A féltucatnyi aktivista transzparenseken azt követeli, mondj nemet a korrupcióra, a lopásra, a trafikmutyira, Simicskára, a Fidesz-maffiára. A tiltakozók – köztük a diáktüntetésekről ismert pár aktivista – addig nem tágítanak, amíg nem kapnak érdemi választ az államfőtől. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a