Cikkajánló – 2013. június 26.

Strasbourgban ismét bukott a büntetőadó

Újabb elbocsátott magyar közalkalmazottnak ítéltek meg kártérítést Strasbourgban a végkielégítés egy részének 98 százalékos adóztatása miatt. Májusban hasonló ügyben lényegében ugyanígy döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága, amely megállapította: a büntetőadó sérti a magántulajdonhoz való jogot. Noha az az ítélet egyedi ügyben született, már akkor sejteni lehetett, miként foglal majd állást a nemzetközi jogi fórum a mintegy 50 hasonló esetben. (Népszava)

Szoros nyomkövetéssel az Orbán-kormány ellen

A „szorosan figyelemmel követjük” az monitoringot jelent, nézzék meg a szótárban! – érvelt Kerstin Lundgren, svéd liberális politikus az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén azon módosító ellen, amely megakadályozza, hogy elinduljon Magyarországgal szemben a monitoring eljárás, de „szorosan figyelemmel követi” a magyar fejleményeket. (Népszabadság, Magyar Hírlap, Népszava)

A női munkahelyek mentik meg elöregedő társadalmunkat?

Nemzetközi tapasztalatok szerint ott magas a termékenység, ahol magas a nők foglalkoztatottsági rátája is – nyilatkozta Pongrácz Tiborné, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese.  Mindez nem a karrierépítéssel függ össze, hanem azzal, hogy a bizonytalan munkaerő-piaci helyzetben a család fenntartása szempontjából fontos, hogy mindkét szülőnek legyen munkahelye – fogalmazott. (MNO)

Dolgozz itthon!Gyere haza!

Eddig több mint száz fiatal kereste meg a Gyere Haza Karrier Pontot, hogy külföldről való esetleges hazatéréséhez segítséget kérjen. A Gyere Haza Alapítvány közlése szerint a megkeresések elsősorban álláskeresési technikákkal, önéletrajz- és motivációs levél írásával, valamint a hazaköltözéshez és az itthoni újrakezdéshez szorosan kapcsolódó lakhatással, családi kedvezmények igénybevételével voltak kapcsolatosak.(Magyar Hírlap, MNO)

Milliárdokat költött a kormány politikai marketingre

Jön az újabb Orbán-levél, most a túlzott deficitről. A levélkampányok nem túl sikeresek, a küldemények jó része olvasatlanul végzi a kukában. (Népszabadság)

‘Orbán a harmadik köztársaság hóhérja’

Munkát, kenyeret!; Magyarország jobbat érdemel; Elég a hazugságokból – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel pár százan tüntettek az ellenzéki pártok és civil szervezetek kormányellenes demonstrációján. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.