Cikkajánló – 2013. június 21.

Együtt az MSZP-vel? Megkezdődnek a tárgyalások

 „A szakpolitikák nagy többségében hamar meg tudunk majd állapodni” – ezt Mesterházy Attila pártelnök írta legutóbbi blogbejegyzésében a szombaton kezdődő együttműködési tárgyalással kapcsolatban. (A tervek szerint az egyeztetés ma lett volna, de az Országgyűlés pénteken megemlékezik Horn Gyuláról – az MSZP elnöke ezen részt vesz, ezért kért halasztást). (Népszabadság)

Állami mosodát nyitnak a feketejövedelmek legalizálására

Ma szavazhatja meg a parlament az egyes gazdasági törvények módosításáról szóló salátatörvény-tervezetet. Az eredetileg György István fideszes országgyűlési képviselő által beterjesztett javaslat a múlt héten egészült ki a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság egy módosítójával, amely megteremti az úgynevezett Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) létrehozásának jogszabályi feltételeit. Ilyen számlát magánszemély nyithat majd a bankban, minimum ötmillió forint befizetésével. (Népszabadság)

Utalványháborúban állunk Brüsszellel

Az Európai Bíróság előtt támadja meg Brüsszel a magyar cafeteria-rendszert, a kormány ugyanis nem engedett a kéréseknek, sőt, növeli is a tétet. Holnap olyan módosítást fogad el a Parlament, amely szerint az állam lenyúlhatja a teljes papíros utalványpiacot. (Népszabadság, Népszava)

Túlzott deficit: Elismerés bírálattal

Ünnepelni érkezhet Varga Mihály gazdasági miniszter Luxemburgba az uniós pénzügyminiszterek pénteki tanácsülésére, amelyen jóváhagyják az Európai Bizottság javaslatait a túlzottdeficit-eljárásokkal kapcsolatban, és Magyarország hivatalosan is kikerül a 2004 óta zajló eljárás alól. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és