Cikkajánló – 2013. június 17.

Háromszázezer munkahely kipipálva

Idén a Start munkaprogramra a költségvetés 153,8 milliárd forintot különített el, 16,3 milliárd forinttal többet a tavalyinál. Ebből nagyjából 300 ezer halmozottan hátrányos helyzetű ember közfoglalkoztatása válik lehetővé. (Világgazdaság)

Új lendületet hozhat a baloldal

A jövőben az uniónak többet kell szólnia a szolidaritásról, az igazságosságról és az esélyegyenlőségről ahhoz, hogy a közösség beváltsa azokat a reményeket, amelyeket a magyarok fűztek a csatlakozáshoz. Az MSZP elnök-frakcióvezetője Párizsban, a Haladó Európaiak Fórumán beszélt. Francois Hollande francia államfő, aki hivatalában fogadta Mesterházy Attilát, sok sikert kívánt az MSZP-nek a jövő évi választásokhoz. (Népszava)                          

Sokba kerülhet a Malév-csőd

Sokba kerülhet a magyar államnak, hogy több mint egy év sem volt elég arra, hogy a csődbe ment Malév munkavállalói megkapják jogos járandóságukat. A pilótákat tömörítő egyesület nemrég felelősségmegállapítási keresetet nyújtott be a bíróságon, hogy megvizsgáltassa a felszámolás alatt álló légitársaság legnagyobb, több mint 95 százalékos tulajdonosának, vagyis a magyar állam felelősségét. (Népszabadság)

Bajnai Gordon: Se narancs, se szegfű

Szinte lasszóval fogták az embereket Bajnai Gordon országjárásának szombati zárórendezvényére. A Millenáris Teátrum pár száz fős terme így sem telt meg a volt kormányfő beszéde miatt, az utolsó percig ültetni kellett a nézőket, hogy az ATV élő közvetítésére – ahogy a porondmester instruált – „úgy nézzünk ki, mintha négyezren lennénk, nem háromszáz-valahányan”. (Magyar Nemzet)

Egyetemek az összeomlás szélén

 „A Miskolci Egyetem értékeit, sokszínűségét és jövőjét féltő oktatók, hallgatók virrasztanak június 17-én, hétfőn este 8 órától az egyetemvárosban” – szól a felhívás az egyetemet sújtó elvonások, tervezett karbezárás miatt. (Népszabadság)

A gyerektámogatást elveszik, ha nem elég erős az asztma

Elég súlyos-e a gyerek asztmája? A beteg gyerekek szüleit egy új, áprilistól életbe lépett szabályozás ennek mérlegelésére készteti, pénzt veszít ugyanis az a család, amelynek fia-lánya nem produkál elég súlyos tüneteket. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.