Cikkajánló – 2013. június 14.

Orbán: Az Európai Unió visszaél hatalmával

Nem lenne szükséges az Európai Bizottság által kért ötödik alkotmánymódosítás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az alkotmány érintett passzusai – így például a bíróságok közötti ügyáthelyezés lehetősége – teljesen összhangban vannak az európai értékekkel és más európai országok gyakorlatával, mondta a kormányfő. Szerinte az Európai Unió visszaél hatalmával, olyasmiket kér és vár el hazánktól, amiket nem lehetne kérnie, illetve másoktól nem vár el. (MNO)

‘Rendbe akarom tenni az országot’

Győzelemre alkalmas összefogást kell összeraknunk a szocialistákkal. Ha ez arról fog szólni, hogy restauráljuk a 2010 előtti állapotokat, akkor a Fidesz majd háromnegyeddel győz a választásokon. Ha arra kötünk szövetséget, hogy megszabaduljunk a kártékony Orbán–Simicska-rezsimtől, de egyúttal haladjuk meg a rendszerváltás óta eltelt huszonöt év összes bűnét és hibáját is, úgy akár kétharmadot is kaphatunk – nyilatkozta a Népszabadságnak Bajnai Gordon, az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért vezetője.  Pénteken egyeztet az MSZP Bajnaiékkal. (Népszava)

KLIK-kel sújtott tanévzáró

Hoffmann Rózsa szerint jól vizsgázott az új rendszer, az oktatáskutató szerint az államtitkár valamilyen virtuális valóságot épített ki magának, és onnan beszél. (Népszabadság)

Varga: Legkésőbb jövőre kifizetjük az IMF-et

Magyarország legkésőbb 2014-ben törleszti a Nemzetközi Valutaalaptól 2008-ban felvett hitelt – mondta Varga Mihály csütörtökön, Budapesten. A nemzetgazdasági miniszter szerint hazánk egyre jobban teljesít. (Magyar Hírlap)

Lassan távozik a tőke

Mára valósággá vált amire hetek óta számítani lehetett: trendforduló következett be a nemzetközi pénzpiacokon, s ennek elsőszámú kárvallottjai a feltörekvő országok, közöttük Magyarország. Bár az euró/forint tegnapi 294 forintos keresztárfolyama konszolidáltnak mondhatók, az azonban intő jel, hogy az utóbbi időben a külföldi befektetők már a tőkekivonásról gondolkodnak, ezúttal az okok főként nemzetközi eredetűek. (Népszava)

Elbukták

Az Orbán-kormány 2011-ben nagy garral bejelentett igazságszolgáltatási reformjából már eddig is alig maradt valami. Az Alkotmánybíróság (AB) szerdán kihirdetett határozatával pedig újabb visszalépésre kényszeríti a kormányt, mert kimondta: az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke nem nyilváníthat tetszése szerint érvénytelennek bírói vagy vezetői posztra kiírt pályázatokat, személyzeti kérdésekben hozott döntéseit nem a „szükséghez képest”, hanem „okszerűen, az érintett jogorvoslathoz való jogára is figyelemmel” köteles megindokolni. (Népszabadság)

Kötelezővé is tehető a mediáció

Bár a bírósági mediáció intézménye csak lassan terjed hazánkban, az eddigi eredmények kifejezetten biztatók. Az alternatív vitarendezésbe eddig bevont ügyek hetven százaléka végződött peren kívüli megegyezéssel – derül ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) adataiból. (Magyar Hírlap)

Rogán: Bajnaiék a bankok zsebében vannak

Amíg Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon a politikában van, a baloldal nem kerülhet ki a bankok és a multik szorításából – mondta Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője ezt a kormánypárt Magyarország jobban teljesít című rendezvénysorozata keretében tartott előadásában csütörtökön, Budapesten. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk