Cikkajánló – 2013. június 7.

Orbán: fel kell készülni a legrosszabbra

A valaha volt legnagyobb árvízzel kell szembenéznünk – mondta Orbán Viktor kormányfő reggeli győri sajtótájékoztatóján. A határszakaszon már a valaha mért legnagyobb vízállás feletti vízszintet mértek a folyón. Péntek hajnalban négy centiméterrel meghaladta a 2002-ben mért szintjét Nagybajcsnál a Duna, pedig a tetőzést szombat reggelre várják. Közben a Dunakanyarba hétszáz tűzoltó személyében érkezett segítség. A Mosoni-Duna bal partjánál az érkező árhullám miatt nem tudták befejezni a régi töltés javítási munkálatait. Közben Ausztriában és Szlovákiában már apad a Duna, Németországot azonban az Elbán levonuló újabb árhullám veszélyezteti. (Magyar Hírlap, Népszava, MNO, Népszabadság)

Tüntetés szűk keretben?

Alapjogok korlátozására csak nagyon szűk körben és alapos indokkal van lehetőség, a Belügyminisztérium rendelettervezete viszont indokolatlanul szűkítené a gyülekezési jog gyakorlását például a spontán tüntetések, vagy villámcsődület (flashmob) esetén, ráadásul jogilag is aggályos módon tenné ezt – mondta a Népszavának Fleck Zoltán jogszociológus. A tervezetet élesen bírálta a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő civil szervezet is.

Nem megy vakon a MOSZ a gigaszakszervezetbe

A Mozdonyvezetők Szakszervezete rendkívüli kongresszusán úgy határozott, felfüggeszti tagságát az Autonóm Szakszervezetek Szövetségében mindaddig, amíg az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF közötti, május elsején bejelentett egyesülési folyamat lezajlik. (Magyar Hírlap)

Medián: a többség kormányváltást akar

Két és fél éves hullámvölgy után ismét eléri az 50 százalékot a választási részvételüket biztosnak gondolók aránya, miközben a pártpreferenciával nem rendelkezőké másfél éve nem látott szintre, 33 százalékra csökkent – írta a Medián. (Népszava)

Szócskáék elkészültek a Vasgyúró-programmal

Az egészségügyi államtitkárság széles körű szakmai egyeztetés után elkészítette a 2013 és 2016 közötti időszak feladatait rögzítő Vasgyúró elnevezésű gyermek-egészségügyi programot – jelentette be Szócska Miklós csütörtökön Debrecenben, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának nagygyűlésén. (MNO)

Messze az egyezség a Tavares-jelentésről

Megvitatták a Tavares-jelentéshez érkezett módosítókat az EP szakbizottságában, de a politikai frakciók mentén teljesen megosztottak a képviselők. Maga Rui Tavares még a nemzetbiztonsági törvényt is megnézné. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a