Cikkajánló – 2013. június 5.

Folyik a helyezkedés a szakszervezeteknél

Három közlekedési szakszervezet csatlakozott a közelmúltban az Autonómokhoz. A konföderációk közötti vetélkedés tétje egyébként az is: melyik tudhat a tagjai között több szakszervezetet. (Népszabadság)

Hoffmann Rózsa dolgozni küldené a gyerekeket

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár kedden Budapesten a diákok szünidei foglalkoztatásának kérdéseiről tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, fontos, hogy az egész tanévben iskolapadban ülő diákok megismerkedjenek a munka világával is. (Világgazdaság)

Idén szabadulhatunk a valutaalaptól

Bármelyik pillanatban visszafizethetné Magyarország a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) még 2008-ban felvett hitel fennmaradó részét, ehhez csupán politikai felhatalmazásra van szükség. A pénz ugyanis rendelkezésre áll az Államadósság Kezelő Központnál (ÁKK), a döntést a Nemzetgazdasági Minisztériumnak kell meghoznia. (Magyar Nemzet)

Kampánydalos évforduló

Nem tudni, mennyire volt sikeres a “barackfa-dal” közös, gyermekek általi, a kormány által “erősen ajánlott” énekeltetése a tegnapi Trianon-emléknapon. Az ellenzék buta kampánydalnak titulálta a szerzeményt, és egyebek közt arra hívta fel a figyelmet: a Fidesz csak szólamokban kívánja a magyarság összetartozását, valójában megosztja az anyaországi és határon túli magyarságot, és “szabadságharcával” gátolja az európai integrációt. (Népszava)

Az összetartozás érzése enyhítheti Trianon fájdalmát

Az összetartozás érzése olyan pozitív élmény, amely enyhítheti Trianon fájdalmas emlékét, amelyen túl kell lépni – jelentette ki Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke Érsekújváron a nemzeti összetartozás napja alkalmából hétfőn tartott ünnepi megemlékezésen. (Magyar Hírlap)

A sárga csekken csak a posta nyer

A lakosság terheinek emelkedésével jár, társadalmi méretekben viszont komoly megtakarítást hoz a készpénzhasználat visszaszorítása – derül ki a hazai fizetési rendszerek fejlődését bemutató jegybanki jelentésből. (Népszabadság)

Kényszerű útválasztás

Két energiaszolgáltatóval tárgyal a kormány magyarországi üzletáguk megvásárlásáról. A cégek nyilvánvalóan nem kívánják állni a kormány újabb 10 százalékos szavazatszerző rezsicsökkentésének számláját. (Népszava)

Budapest kontra Brüsszel: most még csak leveleznek

Adminisztratív levelezést folytat az Európai Bizottság Györkös Péter nagyköveten, a brüsszeli állandó magyar EU-képviselet vezetőjén keresztül az igazságügyi tárcával az alaptörvény negyedik módosításának a Barroso elnök által is kifogásolt három pontjáról. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy ez az úgynevezett „adminisztratív levelezés” a kötelezettségszegési eljárás előzménye. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és