Cikkajánló – 2013. június 5.

Folyik a helyezkedés a szakszervezeteknél

Három közlekedési szakszervezet csatlakozott a közelmúltban az Autonómokhoz. A konföderációk közötti vetélkedés tétje egyébként az is: melyik tudhat a tagjai között több szakszervezetet. (Népszabadság)

Hoffmann Rózsa dolgozni küldené a gyerekeket

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár kedden Budapesten a diákok szünidei foglalkoztatásának kérdéseiről tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, fontos, hogy az egész tanévben iskolapadban ülő diákok megismerkedjenek a munka világával is. (Világgazdaság)

Idén szabadulhatunk a valutaalaptól

Bármelyik pillanatban visszafizethetné Magyarország a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) még 2008-ban felvett hitel fennmaradó részét, ehhez csupán politikai felhatalmazásra van szükség. A pénz ugyanis rendelkezésre áll az Államadósság Kezelő Központnál (ÁKK), a döntést a Nemzetgazdasági Minisztériumnak kell meghoznia. (Magyar Nemzet)

Kampánydalos évforduló

Nem tudni, mennyire volt sikeres a “barackfa-dal” közös, gyermekek általi, a kormány által “erősen ajánlott” énekeltetése a tegnapi Trianon-emléknapon. Az ellenzék buta kampánydalnak titulálta a szerzeményt, és egyebek közt arra hívta fel a figyelmet: a Fidesz csak szólamokban kívánja a magyarság összetartozását, valójában megosztja az anyaországi és határon túli magyarságot, és “szabadságharcával” gátolja az európai integrációt. (Népszava)

Az összetartozás érzése enyhítheti Trianon fájdalmát

Az összetartozás érzése olyan pozitív élmény, amely enyhítheti Trianon fájdalmas emlékét, amelyen túl kell lépni – jelentette ki Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke Érsekújváron a nemzeti összetartozás napja alkalmából hétfőn tartott ünnepi megemlékezésen. (Magyar Hírlap)

A sárga csekken csak a posta nyer

A lakosság terheinek emelkedésével jár, társadalmi méretekben viszont komoly megtakarítást hoz a készpénzhasználat visszaszorítása – derül ki a hazai fizetési rendszerek fejlődését bemutató jegybanki jelentésből. (Népszabadság)

Kényszerű útválasztás

Két energiaszolgáltatóval tárgyal a kormány magyarországi üzletáguk megvásárlásáról. A cégek nyilvánvalóan nem kívánják állni a kormány újabb 10 százalékos szavazatszerző rezsicsökkentésének számláját. (Népszava)

Budapest kontra Brüsszel: most még csak leveleznek

Adminisztratív levelezést folytat az Európai Bizottság Györkös Péter nagyköveten, a brüsszeli állandó magyar EU-képviselet vezetőjén keresztül az igazságügyi tárcával az alaptörvény negyedik módosításának a Barroso elnök által is kifogásolt három pontjáról. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy ez az úgynevezett „adminisztratív levelezés” a kötelezettségszegési eljárás előzménye. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk