Cikkajánló – 2013. május 29.

Elismerték: nincs pénz a tanári béremelésre

Újabb törés alakult ki a Fideszben az oktatáspolitikával kapcsolatban: Pokorni Zoltán alelnök szerint szeptembertől emelni fogják a pedagógusok bérét, Varga Mihály alelnök, nemzetgazdasági miniszter szerint viszont a bérrendezés fedezete nincs benne az idei költségvetésben. A parlament Pokorni vezette oktatási bizottságának kormánypárti többsége azt javasolta, hogy ne legyen kötelező, csak választható a tervezett pedagóguskarban való tagság a tanároknak. Ezt viszont a kormány nem támogatja. (Népszava)

Pedagóguskar: a kormány kitart a kötelező tagság mellett

Választhatóvá tenné az állami, önkormányzati fenntartású intézményekben oktató tanárok tagságát a Magyar Pedagógus Karban a Fidesz szakpolitikusa. Pósán László javaslatát a parlament oktatási bizottsága támogatta, a kormány azonban nem – derül ki az országgyűlési honlapon közzétett ajánlásból. A módosító javaslatról kedden tárgyalnak és jövő héten dönthetnek a képviselők. (Népszabadság)

Nőhet Orbán mozgástere az eljárás lezárásával

Kilenc évet töltött Magyarország az európai szégyenpadon, de ma lezárulhat a túlzottdeficit-eljárás. A szankciók belengetése kellett ahhoz, hogy a kormány komolyan vegye Brüsszelt. (Népszabadság, Népszava, MNO)          

Három év fideszes ámokfutás

Ősszel kötelező óvodába mennie, hiszen három éve, 2010. május 29-én alakult meg a második Orbán-kormány. A Fidesz kampányában és hivatalos programjában semmi nem szerepelt abból, amit az elmúlt három évben tett. Még a halovány ígéretek megvalósítása is elmaradt, ehelyett olyan rendszert próbáltak létrehozni, amely – mint Orbán Viktor elárulta – a következő 10 kormány kezét megköti. (Népszava, Magyar Hírlap)             

Hoppon maradhat a kormány: könnyen kikerülhető az új adó

Kétféleképpen is kikerülhetik a reklámadó megfizetését a médiacégek, ha a kormány után a parlament sem változtatna a jelenlegi tervezeten. A kabinet tízmilliárdos költségvetési bevételt remél a reklámok adóztatásából. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Tétlenségre ítélt nemzedék

Európa egységét veszélyezteti a fiatalok körében kiemelkedően magas munkanélküliség – jelentette ki kerek perec Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Párizsban, a Berggruen Intézet szervezte konferencián. A német–francia kezdeményezésű rendezvényen vezető európai politikusok tettek ígéretet arra, nem hagyják a legjobban képzett európai fiatal generációt elkallódni, de a konkrétumokkal fukarul bántak. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje