Cikkajánló – 2013. május 28.

Optimistán várakozó kormány

Nem tehetik meg, hogy Magyarországot ne engedjék ki a túlzottdeficit- eljárás alól – ez az általános vélemény a kormányban és környékén. Azért a rosszabbik forgatókönyvre is készülnek. Ez kommunikációs hadjáratot és újabb megszorításokat jelentene. (Népszabadság, Népszava)

Klik: A cél, hogy a bércsökkenést elkerüljék

Egy összegben és időarányosan kapják meg azok a pedagógusok a béren kívüli juttatást, akik ebben az előző tanévben is részesültek – közölte Marekné Pintér Aranka az MTI-vel, a pedagógus-szakszervezetek hétfői megszólalására reagálva. (MNO)

A reklámadótól a TV2-ig

Visszakozik a kormány, már csak lehetséges variáció a reklámadó – jóllehet, a kabinet honlapjára a túlzottdeficit-eljárás lezárása érdekében meghozandó intézkedésekről szóló törvényjavaslat munkapéldányaként került ki az ötlet. Szakértők szerint inkább csak jelzés Brüsszel felé: van még olyan ágazat, amit meg tudnak adóztatni. A szakmai szervezetek egyeztetést javasolnak, mivel az új adó veszélyezteti a médiapiac működését. (Népszava)

Önjelölt szakszervezeti vezető

Figyelmet kér a gigaszakszervezet címmel adta hírül a közelmúltban honlapján a Népszabadság, hogy Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben arra kéri, Gaskó István mellett az új – „a Liga taglétszámát és képviseleti körét többszörösen meghaladó méretű” – szakszervezeti unió képviseletében ő is tárgyalhasson a munka törvénykönyvéről. (Magyar Hírlap)

A cégeknek nincs fedezetük a rezsicsökkentésre

Németh Lászlónénak látszólag igaza van: kutatásaink szerint a hazai energiaszolgáltatók eredménytartaléka több százmilliárdra rúg. Csakhogy ez egy 2007-es tömeges eszközátértékelés következménye, további rezsicsökkentés forrásául nem szolgálhat. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk