Cikkajánló – 2013. május 24.

Orbán berántja a fűnyírót

Az uniós túlzottdeficit-eljárás alóli menekülő útvonal adóemelésekkel van kikövezve – egyelőre ez az egyetlen tény, ami elmondható Orbán Viktor kormányfő és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai megbeszélése előtt. (Népszabadság, Népszava)

Orbán: Vége a viták korszakának

“Az erős Magyarország fenntartásában az Alkotmánybíróságra megkerülhetetlen és nélkülözhetetlen feladat hárul.” Erős és szuverén Magyarország nem létezhet erős alkotmányos alap nélkül; erős alkotmányos alap pedig nem létezhet erős alkotmányos alapvédelem nélkül – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Paczolay Péterrel. Az Alkotmánybíróság elnöke ugyanitt kiemelte, az új alkotmánybírósági törvény szabályozása lehetővé teszi a hatékony alkotmánybíráskodást. (Magyar Hírlap, Népszava)

Októbertől tovább csökken a gáz és a villanyáram ára

 „Még több teher kerül le a magyar családok válláról. Teljes körű lesz a kormány első féléves rezsicsökkentési politikája, amelynek részeként januártól tíz százalékkal csökkent a földgáz, a villamos energia, a távhő ára. Júliustól a víz- és a csatornadíjak, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szennyvízszippantás és a kéményseprés díjai csökkennek” – mondta a fideszes Németh Szilárd. A kormány tíz százalékkal mérsékelné a szennyvízszippantás díját, míg a kéményseprés rezsióradíját kétezer forintban maximálná. Emellett újabb rezsicsökkentésre lehet számítani: október 15-től a gáz, a távhő és a villany árát mérséklik. (Magyar Hírlap, MNO)

Most a 2008-as szintnél tart a gazdaságunk

Emelkedett, ezzel elérte a 2008 őszi, a válság kitörését közvetlenül követő időszak szintjét az áprilisi konjunktúra-index, ám ez még messze van egy kiegyensúlyozott gazdasági helyzetet jellemző mutatótól. Ráadásul azt sem lehet még megítélni, hogy tartós javulásról van szó, vagy átmeneti kiugrásról – összegezte tavaszi feldolgozóipari konjunktrúratesztjének eredményeit tegnap a Kopint-Tárki. (Népszava)

A kormányfőt cáfolják a kisbabák

Népességcsökkenés – 4,8 százalékkal kevesebb gyermek született. Rácáfoltak Orbán Viktorra a kisbabák, akik, úgy tűnik, mégsem érzik a tavaszt, „a szűkmarkú jelennél nagyvonalúbb, derűsebb, boldogabb jövőt”. (Népszabadság)

Tranzakciós adó: áthárította a bank, megbüntették

Jogszerűtlenül hárította tovább ügyfeleire a tranzakciós adót a KDB. A banknak vissza kell fizetnie az így beszedett 80 millió forintot és kapott még tízmillió forint bírságot is. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk