Cikkajánló – 2013. május 23.

Orbán már az új reklámadót tervezi

Bár Orbán Viktor szerint a magyar kormánynak nincs vitája Angela Merkel német kancellárral, a magyar kormányfő pénteki nyilatkozatát értelmező európai lapok ezt nem így látják. A brüsszeli uniós csúcs után Orbán közölte azt is, Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól. Ehhez egyszeri bevételeket is felhasználnak, megemelik a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az “energiaadót”, és bevezetik az új reklámadót – bár ez még nem kész döntés. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Brutális adóemeléseket hozna Bajnai kormányzása

A Fidesz szerint Bajnai Gordon kormányra kerülése után az ország adórendszere egyenlő lenne a brutális adóemeléssel, Európa egyik legalacsonyabb adókulcsának eltörlésével, amely akár kétmillió munkavállalót sújtana, sőt már a havi 112 ezer forintot keresőket is. (MNO)

Ez csak éhbéremelés volt

Bár valamelyest reálértékben is növekedtek a bérek a tavaly ilyenkorihoz képest, a lakosság többsége ezt mégsem érzékeli. Szakértők szerint ehhez a jelenlegi alacsony infláció mellett 6-7 százalékos béremelésre lenne szükség. (Népszava)

Munkahely-felszámolás a rezsicsökkentés miatt

Két hullámban mintegy kétszáz, nyolcórás állásnak megfelelő munkahely szűnik meg az EDF Démásznál. A dolgozók önként távoznak a cégtől, így az áramszolgáltató magasabb juttatást kínál, mint amennyit a törvény elbocsátáskor előír számára. Nagy Sándor, a Démász Szakszervezet elnöke a Csongrád megyei napilapnak elmondta, az életkor és a ledolgozott évek száma szerint is vegyes a távozók tábora, a tervezettnél valamivel többen, nagyjából 220-an jelentkeztek. (Népszava)

Hoffmann: új érettségi rendszer kell

Megváltozhat 2017-től a jelenlegi érettségi és felsőoktatási felvételi rendszer – jelentette ki Hoffmann Rózsa a parlamentben. A köznevelési államtitkár napirend előtti felszólalásában az idei érettségi tapasztalatairól beszámolva közölte, hozzákezdtek egy érettségi-felvételi reform kidolgozásához, amelynek célja, hogy megőrizze a rendszer előnyeit, de csökkentse az adminisztrációt és a “horribilis” költségeket. (Népszava)

A trafikosok negyedénél merülhet fel a bennfentesség gyanúja

Gyakorlatilag az összes trafikgyőztes aláírta a szerda esti határidőre a koncessziós szerződést. Az 5414 koncesszió nyerteséből 5381-en nem hagyták az utolsó pillanatra, és már korábban aláírták a kontraktust az erre kijelölt Széchenyi Programirodákban – közölte a Népszabadsággal a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A 33 függőben maradt szerződéskötés lebonyolítása maradt tehát szerdára. Arról egyelőre nincs adat, hogy a későn jövők közül bárki is veszni hagyta volna az egyre jobban felértékelődő trafiknyitási jogot.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az