Cikkajánló – 2013. május 17.

Orbán: béremelés a háziorvosoknak és a tanároknak

A háziorvosok és a tanárok bérének megemelését, valamint egy népesedési program elindítását említette a következő időszak feladatai között Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő a rádióinterjúban a szerdán közzétett GDP-adatokat úgy kommentálta: minden a kabinet tervei szerint halad, a magyaroknak sikerült elhárítaniuk a 2012-es európai válsághullámot, Magyarország már az egész világ szerint jobban teljesít, ám még nem elég jól. Jól ugyanis majd akkor teljesít, ha mindenki, aki munkából akar megélni, talál a képességeinek megfelelő állást, és tisztességes körülményeket képes biztosítani magának és családjának – mondta. (Magyar Hírlap)                        

Vizsgálja az EB a röghöz kötést

Nem tűnik megoldottnak az ügy, az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a kérdést – mondta a hallgatói szerződésekről a Népszabadságnak Andor László, foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás ügyében illetékes uniós biztos. Az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikai főigazgatósága a nyári szünet előtt fejezi be a röghöz kötés szabályozásának vizsgálatát.

Adóztatásban az élen járunk

Magyarországon a legmagasabb a mobilszolgáltatások adótartalma – állítja egy, az EU mind a 27 országában valamint Szerbiában elvégzett felmérés: az átlagos percdíjak negyven százalékát tették ki az állami elvonások 2012-ben. Idén ez az adat már csak 35 százalékra jön ki, jósolják a tanulmányt készítő AT Kearney tanácsadó cég munkatársai, ezzel az értékkel pedig már visszaszorulnánk a második helyre, a másik rekorder, Görögország mögé. (Népszabadság)

Minden ötödik magyar szegény

Jelentős mértékben nőtt 2009 és 2012 között a magyar népesség körében a relatív jövedelmi szegénységben élők aránya: a 2012-es szegénységi ráta értéke meghaladta a kilencvenes évek óta mért eddigi legmagasabb, 1996-ban rögzített értéket is. Tavaly a szegénységi küszöb értékét Magyarországon havi 66 ezer forintban határozták meg: 2012-ben a teljes népesség 17 százaléka élt ennél kevesebb jövedelemből. (Népszabadság)

Mi növekedünk, Európa hanyatlik?

A korábbiaknál jobb gazdasági adatok megszólalásra ösztönzik a kormány és a jegybank embereit. Matolcsy György megújítván a jegybank eddigi kommunikációs stratégiáját, már nem a Monetáris Tanács havi rendszerességgel megtartott üléseit követően beszél a pénzpiac aktuális helyzetéről és a belátható jövőről – miként elődei ezt tették -, hanem ehelyett országjáró körútján szól a makrogazdaság állapotáról. (Népszava)

Csak a póráz miatt nem vágják ki Magyarországot az EU-ból

Mindent meg kell tenni azért, hogy Magyarország a helyes útra térjen, de az Európai Unióból való kizárást nem érdemes kilátásba helyezni, mert ha az megtörténik, akkor az unió közössége nem tud befolyást gyakorolni a magyarországi folyamatokra – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?