Cikkajánló – 2013. május 9.

A kormány végleges döntést hoz a pedagógusok béren kívüli juttatásairól

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azt közölte, hogy az általuk fenntartott köznevelési intézmények pedagógusai Erzsébet-utalványt kapnak pedagógusnapra. Közleményükben azt írták: míg korábban a tanárok fele nem részesült ilyen jellegű béren kívüli juttatásban, addig az idei évtől minden pedagógus megkapja. Idén átmeneti megoldásként, az egységes munkáltatói szabályozók elkészültéig, a költségvetésben rendelkezésre álló éves keret (5,5 milliárd forint) kétharmadát kapják meg Erzsébet-utalványban azok, akiknek tavaly is volt ilyen juttatásuk, egyharmadát pedig az előző évben ilyen juttatásban nem részesült pedagógusok között osztják szét. (MNO)

Baj van a családfogalommal – mondják a kormány felkért szakértői

A kormány által felkért nemzetközi szakértők szerint is problémás az Alaptörvény negyedik módosítása keretében alkotmányos szintre emelt kirekesztő családfogalom. Úgy látják: csak abban az esetben biztosítható a nemzetközi normákkal való összhang, ha a magyar hatóságok az Alaptörvény által nem nevesített, más együttélési formákat is családnak ismerik el. (Népszabadság)                          

Botrány-összeesküvéselmélet

Lassan szupermarketekké válnak a trafikok, miután egy fideszes javaslat szerint már fagylaltot és jégkrémet is lehetne kapni a dohányboltokban. A vesztes trafikosok akár a luxemburgi Európai Bíróságnál is pert indítanának, mert szerintük több jogsértő eleme is volt a pályáztatásnak. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint az országos botrányt a Philip Morris, a neves dohányipari multi szervezi a színfalak mögött. (Népszava)

Schulz: Orbán legyen államférfi

Orbán Viktor valószínűleg érzi az eljárás súlyát: júliusban bizonyosan ott lesz az Európai Parlamentnek azon az ülésén, amely a Rui Tavares zöldpárti EP-képviselő által jegyzett, Magyarországról szóló jelentést tűzi napirendjére. Addig a kormány diplomáciai eszközökkel próbál reagálni a Magyarországot ért „koncentrált támadásra”. (Népszabadság)

Áder két újabb törvény dobott vissza

Áder János visszaküldte megfontolásra a parlamentnek a közérdekű adatközlést újraszabályozó és az agrárkamara vezetőinek összeférhetetlenségi szabályain lazító törvényeket. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és