Cikkajánló – 2013. május 9.

A kormány végleges döntést hoz a pedagógusok béren kívüli juttatásairól

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azt közölte, hogy az általuk fenntartott köznevelési intézmények pedagógusai Erzsébet-utalványt kapnak pedagógusnapra. Közleményükben azt írták: míg korábban a tanárok fele nem részesült ilyen jellegű béren kívüli juttatásban, addig az idei évtől minden pedagógus megkapja. Idén átmeneti megoldásként, az egységes munkáltatói szabályozók elkészültéig, a költségvetésben rendelkezésre álló éves keret (5,5 milliárd forint) kétharmadát kapják meg Erzsébet-utalványban azok, akiknek tavaly is volt ilyen juttatásuk, egyharmadát pedig az előző évben ilyen juttatásban nem részesült pedagógusok között osztják szét. (MNO)

Baj van a családfogalommal – mondják a kormány felkért szakértői

A kormány által felkért nemzetközi szakértők szerint is problémás az Alaptörvény negyedik módosítása keretében alkotmányos szintre emelt kirekesztő családfogalom. Úgy látják: csak abban az esetben biztosítható a nemzetközi normákkal való összhang, ha a magyar hatóságok az Alaptörvény által nem nevesített, más együttélési formákat is családnak ismerik el. (Népszabadság)                          

Botrány-összeesküvéselmélet

Lassan szupermarketekké válnak a trafikok, miután egy fideszes javaslat szerint már fagylaltot és jégkrémet is lehetne kapni a dohányboltokban. A vesztes trafikosok akár a luxemburgi Európai Bíróságnál is pert indítanának, mert szerintük több jogsértő eleme is volt a pályáztatásnak. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint az országos botrányt a Philip Morris, a neves dohányipari multi szervezi a színfalak mögött. (Népszava)

Schulz: Orbán legyen államférfi

Orbán Viktor valószínűleg érzi az eljárás súlyát: júliusban bizonyosan ott lesz az Európai Parlamentnek azon az ülésén, amely a Rui Tavares zöldpárti EP-képviselő által jegyzett, Magyarországról szóló jelentést tűzi napirendjére. Addig a kormány diplomáciai eszközökkel próbál reagálni a Magyarországot ért „koncentrált támadásra”. (Népszabadság)

Áder két újabb törvény dobott vissza

Áder János visszaküldte megfontolásra a parlamentnek a közérdekű adatközlést újraszabályozó és az agrárkamara vezetőinek összeférhetetlenségi szabályain lazító törvényeket. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a