Cikkajánló – 2013. május 8.

Szabad a sztrájk!

A bíróságok a 2010-ben módosított sztrájktörvény egyes rendelkezéseinek sajátos értelmezésével – illetve a döntés halogatásával – eddig gyakorlatilag megakadályozták, hogy a munkavállalók élhessenek a nyomásgyakorlásnak ezzel a kétségkívül kivételesnek tekinthető lehetőségével. (Népszabadság)

Az AB előtt a negyedik módosítás

Szabó Máté ombudsman az AB-hez címzett beadványában az április 1-jén hatályba lépett egész alkotmánymódosító csomag megsemmisítését kezdeményezi. A testület az április 23-án kelt indítványt tegnap kezdte tárgyalni, s harminc napon belül határozatot kell hirdetnie. (Népszabadság)

Az unió türelme véget ért

Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Bizottság több magyarországi támogatási programnál – tudta meg lapunk. A jelenlegi kormány több Brüsszelből érkező figyelmeztetést is figyelmen kívül hagyott. Így az a veszély fenyeget, hogy a pénzeket vissza kell fizetni, illetve több, jelenlegi is zajló beruházás támogatását felfüggeszthetik. (Népszava, Népszabadság)

Tovább szűkítené a Fidesz a segélyezést

Mindenki menjen dolgozni, de aki ezt nem vállalja, az ne nyújtsa a kezét segélyért – egyebek között erről beszélt a fideszes Turi-Kovács Béla az önkormányzati segélyek összevonásáról szóló parlamenti vitában. (Népszava)

A WJC elnöke elnézést kért Orbán Viktortól

Orbán Viktor néhány napja egy lapnak azt mondta, hogy a Jobbik veszélyt jelent a demokráciára, megsérti az emberi jogokat, vagyis a miniszterelnök mégis határozottan állást foglalt a párttal szemben – mondta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke a szervezet budapesti közgyűlésének végén, kedden. A Jobbik szerint „Orbán Viktor miniszterelnöktől és kormányától kezdve a balliberális pártokig bezárólag a Jobbik kivételével a teljes politikai paletta egyre szánalmasabb módon a MAZSIHISZ és a WJC kegyeit keresi”. (Magyar Hírlap)

Kiábrándító számok: Rengeteg magyar költözik Németországba

Tavaly több mint 50 ezer magyar költözött Németországba, ami 30 százalékot meghaladó emelkedés 2011-hez képest – közölte kedden a német statisztikai hivatal (Destatis). (Világgazdaság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden