Cikkajánló – 2013. május 7.

Vezetőt választanak a pedagógusok: egyetlen jelölt van

Egyetlen jelöltként ismét Galló Istvánné lehet a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Az érdekképviseleti szervezet honlapján közzétett tájékoztató szerint a tisztújító kongresszust június 28-30. között Balatonfüreden tartják. (Népszabadság)

Együttműködnek a szakszervezeti konföderációk fiataljai

Vasárnap együttműködési megállapodást írt alá Balatonszemesen a 6 szakszervezeti konföderáció ifjúsági tagozata. Az együttműködési megállapodásban leszögezték: jövőben rendszeressé teszik az egymással való párbeszédet és egyeztetést és szükség esetén közösen lépnek fel a fiatalok érdekében. (Szakszervezetek.hu)

Megtört a trend: Egyre többen keresnek munkát Magyarországon

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) becslése szerint 2013 áprilisában mintegy 40 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma márciushoz képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy tavaly áprilishoz képest idén áprilisban jelentősen, mintegy 24,2-25,9 ezer fővel emelkedett a regisztrált álláskeresők száma. Ezzel az előző két évre jellemző csökkenő tendencia újra növekedésbe fordult. (Világgazdaság)

Nem költünk, törlesztünk

Minden várakozást alulmúlt az idei első negyedév zuhanó kiskereskedelmi forgalma. A rezsicsökkentés, illetve a nyugdíjak viszonylagos reálérték-növekedése sem indította be a bővülést. A szakemberek a kormányzat kincstári optimizmusával szemben 2013-ban a kiskereskedelmi forgalom, illetve a fogyasztás stagnálására számítanak. (Népszava)

Négypontos antikorrupciós csomag Bajnaiéktól

Négypontos csomagot állított össze a korrupció elleni fellépés érdekében az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség (E14–PM), a programot a napokban hozzák nyilvánosságra – értesült a Népszabadság.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk