Cikkajánló – 2013. május 6.

Egy kézzel ad, kettővel elvesz

Újabb és újabb adókkal, elvonásokkal, illetve megszorításokkal üríti ki a családok pénztárcáját a kormány, miközben a rezsicsökkentés kommunikálása során a lakossági terhek mérsékléséről beszél. Az új sarcok évente 130 ezer forint körüli plusz kiadást jelentenek a háztartásoknak. A rezsi lefaragásból származó megtakarítások egy átlagos család esetében az elvonásoknak csak a tizedét teszik ki. (Népszava)

Bűvészkedés a férőhelyekkel

Még javában tart az idei óvodai beiratkozás, ám az intézményvezetők gondolatai már 2014-ben járnak. Lázas számolgatás folyik, vajon jövő szeptemberben – amikortól a köznevelési törvény változása miatt már a háromévesek számára is kötelező lesz az óvodai nevelés – mennyivel több kisgyerekkel kopogtatnak majd az óvodák kapuján. (Népszabadság)

Török Zoltán: Még az idén kitörhetünk a recesszióból

Idén akár egyszázalékos gazdasági növekedés sem zárható ki, ehhez azonban a mezőgazdaságnak jól kell teljesítenie – közölte a Magyar Hírlappal Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője. A növekedés másik forrása a feldolgozóipar. Az autóipar lendülete fokozódik, az elektronika jövője kevésbé belátható. Az alacsony infláció a lakossági fogyasztást is serkentheti. Ugyanakkor az életszínvonal általános emelkedéséhez legalább háromszázalékos gazdasági növekedésre lenne szükség.

Orbán zéró toleranciát ígért

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette kezdődött meg tegnap a Zsidó Világkongreszszus 14. közgyűlése Budapesten. A három nap alatt a küldöttek megvitatják a zsidó közösségeket érintő legfontosabb kérdéseket. (Népszava, Magyar Hírlap)

Így senkinek sem jó ez a rendszer

Az egyik oldalon látjuk a havi kétszáznyolcvan órát dolgozó és a korrekciók ellenére még mindig alulfizetett egészségügyi dolgozók hadát, míg a másikon a betegség miatt amúgy is szorongó, kiszolgáltatott emberek tömegét. El van keseredve a széthajtott doki és az ápolószemélyzet, de bizony el van keseredve az a beteg is, akivel folyosónyi ember előtt közlik két büfi között, hogy rákja van. (MNO)

Kapitány Szabó Attila: A rezsicsökkentés ára

Egyszer már belerokkant Magyarország egy rezsicsökkentésbe. Igaz, a hetvenes évek végének politikai parasztvakítása nem az áram, a gáz, vagy éppen a szemétszállítás, kéményseprés díjának mérsékléséről szólt, mint a mostani, de a lényeg mégis ugyanez volt. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a