Cikkajánló – 2013. május 3.

Éhbérért dolgoznak a bölcsődei nevelők

Az elnevezésük ugyan változott, de a bérük nem, így továbbra is nagyon keveset keresnek a bölcsődében dolgozók – mondta Szűcs Viktória. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke lapunknak megjegyezte, a korábbi gondozónőket ma már kisgyermeknevelőknek hívják, 80 százalékuknak nettó 100 ezer forintnál alacsonyabb a fizetése, sokan 70-80 ezer forint között keresnek, de nem ritka a 60-70 ezer forint sem. (Népszava)

Matolcsy nem tágít

Mindössze két héttel az után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette: jelenleg nincs napirenden a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) beolvasztása a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), a Matolcsy György vezette intézmény a jegybank felügyeleti funkcióinak megerősítéséről és a PSZÁF integrálásáról szóló vitaanyagot tett közzé internetes oldalán. A tanulmány szerint, ha a parlament a tavaszi ülésszakban elfogadná az új jegybanktörvényt, a két intézményt 2014. január elsejével már össze is lehetne vonni. (Népszabadság, MNO)

Szégyenpadon maradhat Magyarország

Pénteken mutatja be Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyekkel foglalkozó alelnöke a tavaszi gazdasági előrejelzést, amely mérvadó lesz a hónap végén a túlzottdeficit-eljárásokra vonatkozó bizottsági javaslatok meghozatalakor. Az Eurostat nemrég verifikált adatai szerint a 2012-es magyar költségvetési hiány 1,9 százalékos GDP-arányosan, amivel bőven alatta van a deficit a háromszázalékos küszöbmértéknek. (Népszabadság, Magyar Hírlap, Népszava)

Minden napra jut egy kínos botrány

Miközben a baloldalt próbálták trafik ügyekben is lejáratni, tegnap újabb kínos fideszes botrány robbant ki. Kiderült, hogy három olyan nőnek is javasoltak koncessziót, aki szerepet játszott a kormánypárt kampányaiban, mégpedig úgy, hogy konkurenciája se legyen. A trafikmutyik miatt most Kocsis Róbertet, a Hajdú megyei közgyűlés alelnökét szólították lemondásra a szocialisták.  (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.