Cikkajánló – 2013. május 3.

Éhbérért dolgoznak a bölcsődei nevelők

Az elnevezésük ugyan változott, de a bérük nem, így továbbra is nagyon keveset keresnek a bölcsődében dolgozók – mondta Szűcs Viktória. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke lapunknak megjegyezte, a korábbi gondozónőket ma már kisgyermeknevelőknek hívják, 80 százalékuknak nettó 100 ezer forintnál alacsonyabb a fizetése, sokan 70-80 ezer forint között keresnek, de nem ritka a 60-70 ezer forint sem. (Népszava)

Matolcsy nem tágít

Mindössze két héttel az után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette: jelenleg nincs napirenden a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) beolvasztása a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), a Matolcsy György vezette intézmény a jegybank felügyeleti funkcióinak megerősítéséről és a PSZÁF integrálásáról szóló vitaanyagot tett közzé internetes oldalán. A tanulmány szerint, ha a parlament a tavaszi ülésszakban elfogadná az új jegybanktörvényt, a két intézményt 2014. január elsejével már össze is lehetne vonni. (Népszabadság, MNO)

Szégyenpadon maradhat Magyarország

Pénteken mutatja be Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyekkel foglalkozó alelnöke a tavaszi gazdasági előrejelzést, amely mérvadó lesz a hónap végén a túlzottdeficit-eljárásokra vonatkozó bizottsági javaslatok meghozatalakor. Az Eurostat nemrég verifikált adatai szerint a 2012-es magyar költségvetési hiány 1,9 százalékos GDP-arányosan, amivel bőven alatta van a deficit a háromszázalékos küszöbmértéknek. (Népszabadság, Magyar Hírlap, Népszava)

Minden napra jut egy kínos botrány

Miközben a baloldalt próbálták trafik ügyekben is lejáratni, tegnap újabb kínos fideszes botrány robbant ki. Kiderült, hogy három olyan nőnek is javasoltak koncessziót, aki szerepet játszott a kormánypárt kampányaiban, mégpedig úgy, hogy konkurenciája se legyen. A trafikmutyik miatt most Kocsis Róbertet, a Hajdú megyei közgyűlés alelnökét szólították lemondásra a szocialisták.  (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és