Cikkajánló – 2013. április 30.

‘Munkát, kenyeret, demokráciát!’

A szokásos május 1-jei városligeti majális előtt nagygyűlést rendez három, a közeljövőben valószínűleg egyesülő szakszervezeti konföderáció, ahol ismertetik a munkavállalók érdekképviseleteinek a követeléseit. Utána jöhet a sör-virsli. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Ha bokszolni hívnak, nem sakkozhatunk

Május elsejére több fontos üzenete van a szocialistáknak; kormányra kerülve új munkahelyeket fognak teremteni és tisztességes béreket biztosítanak a dolgozóknak. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a Népszavának adott interjújában arra is emlékeztet, május elseje nemcsak a munka ünnepe, hanem Magyarország európai uniós csatlakozásának is évfordulója. Mesterházy Attila beszél arról is, hogy a demokratikus ellenzéki erők megosztottsága csak Orbán Viktor érdekét szolgálja.

Május 1-jén vörös csillaggal vonulnak

Teszteli az önkényuralmi jelképek használatáról a közelmúltban elfogadott új szabályozást a Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal: aktivistáik május 1-jén Pécsen vörös csillaggal vonulnak fel. Erről nyílt levélben tájékoztatták a belügyminisztert, aki ezt állítólag nem igazán ajánlja nekik – mondta kérdésünkre Nyári Zsolt, a zöldek szóvivője. (Népszabadság)

Egyetem helyett pincériskola

A legtehetségesebb szakmunkástanulóknak nem kell félniük a munkanélküliségtől és külföldre sem kell menniük. A kormány által átalakított szakképzési rendszer azonban a nagy többség számára semmi jóval nem kecsegtet. (Népszabadság)

Törvényben csökkentik a rezsit

Tovább kampányol a rezsicsökkentéssel a Fidesz. A gáz-, villany- és távhőár-csökkentést, valamint a lakossági víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak nyárra tervezett mérséklését tegnap elfogadta az Országgyűlés, és hamarosan következik a kéményseprés és a szennyvízszippantás árának lefaragása is. Ősszel pedig az áram, a távhő és a gáz tekintetében újabb tíz százalékos tarifa-mérséklésről beszél a kormányzat. (Népszava)

Nőtt Orbán Viktor előnye Bajnaival szemben

A miniszterelnök nem Bajnai Gordon táborát, hanem elsősorban a politikai hovatartozásukban bizonytalan választókat tudta sikeresen megszólítani.  A Századvég 2013 áprilisában készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint Orbán Viktor február óta jelentősen növelni tudta támogatóinak számát, míg Bajnai támogatottsága csökkenő tendenciát mutat. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és