Cikkajánló – 2013. április 30.

‘Munkát, kenyeret, demokráciát!’

A szokásos május 1-jei városligeti majális előtt nagygyűlést rendez három, a közeljövőben valószínűleg egyesülő szakszervezeti konföderáció, ahol ismertetik a munkavállalók érdekképviseleteinek a követeléseit. Utána jöhet a sör-virsli. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Ha bokszolni hívnak, nem sakkozhatunk

Május elsejére több fontos üzenete van a szocialistáknak; kormányra kerülve új munkahelyeket fognak teremteni és tisztességes béreket biztosítanak a dolgozóknak. Az MSZP elnök-frakcióvezetője a Népszavának adott interjújában arra is emlékeztet, május elseje nemcsak a munka ünnepe, hanem Magyarország európai uniós csatlakozásának is évfordulója. Mesterházy Attila beszél arról is, hogy a demokratikus ellenzéki erők megosztottsága csak Orbán Viktor érdekét szolgálja.

Május 1-jén vörös csillaggal vonulnak

Teszteli az önkényuralmi jelképek használatáról a közelmúltban elfogadott új szabályozást a Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal: aktivistáik május 1-jén Pécsen vörös csillaggal vonulnak fel. Erről nyílt levélben tájékoztatták a belügyminisztert, aki ezt állítólag nem igazán ajánlja nekik – mondta kérdésünkre Nyári Zsolt, a zöldek szóvivője. (Népszabadság)

Egyetem helyett pincériskola

A legtehetségesebb szakmunkástanulóknak nem kell félniük a munkanélküliségtől és külföldre sem kell menniük. A kormány által átalakított szakképzési rendszer azonban a nagy többség számára semmi jóval nem kecsegtet. (Népszabadság)

Törvényben csökkentik a rezsit

Tovább kampányol a rezsicsökkentéssel a Fidesz. A gáz-, villany- és távhőár-csökkentést, valamint a lakossági víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak nyárra tervezett mérséklését tegnap elfogadta az Országgyűlés, és hamarosan következik a kéményseprés és a szennyvízszippantás árának lefaragása is. Ősszel pedig az áram, a távhő és a gáz tekintetében újabb tíz százalékos tarifa-mérséklésről beszél a kormányzat. (Népszava)

Nőtt Orbán Viktor előnye Bajnaival szemben

A miniszterelnök nem Bajnai Gordon táborát, hanem elsősorban a politikai hovatartozásukban bizonytalan választókat tudta sikeresen megszólítani.  A Századvég 2013 áprilisában készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint Orbán Viktor február óta jelentősen növelni tudta támogatóinak számát, míg Bajnai támogatottsága csökkenő tendenciát mutat. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk