Cikkajánló – 2013. április 26.

Béremelésre készülnek az egészségügyben

Augusztusban – januárig visszamenőleg – néhány tízezer forinttal emelkedhetnek az orvosi bérek, és körülbelül havi harmincezres többletre számíthatnak a diplomás szakdolgozók, ha a kormány rábólint az ágazati érdekvédők és a szakállamtitkárság között zajló bértárgyalás eddigi eredményeire – tudta meg a Népszabadság.

Osztogatást kezd a Fidesz

Kivitelezhető lenne a Kereszténydemokrata Népppárt családi adókedvezmények kiterjesztésére vonatkozó javaslata, ha az adóhatóság nem akarná eltüntetni az indítvány költségvetési vonzataira utaló nyomokat – vélekedik Angyal József okleveles adószakértő, aki szerint e 150-180 milliárd forintra tehető összeg Brüsszel figyelmét is felkeltheti. Mások szerint a tervek politikai indíttatásúak, s a kormány az eddig agyonterhelt rétegeket kívánja a választások közeledtével megnyerni. (Népszava)

Fónagy: év végéig folytatjuk a rezsicsökkentést

Év végéig folytatja a kormány a rezsicsökkentést – jelentette ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezete Mit? Miért? Hogyan? Magyarország jobban teljesít… című országjáró kerekasztal-beszélgetésének csütörtöki pápai rendezvénye előtti sajtótájékoztatón. (Népszabadság)                            

Vonzó az egykulcsos jövedelemadó

Kedvező Európában a magyarországi személyijövedelemadó-rendszer, ám a társadalombiztosítási járulékok magasnak számítanak. A PwC Magyarország tanácsadó cég szerint a januárban életbe lépett kedvezmények javítanak a képen, azok ugyanis csökkentik a vállalatok költségeit is. (Magyar Hírlap)

A Klubrádióé a 92,9-es ingyenes frekvencia

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint a Klubrádióé a 92,9 MHz-es közösségi, tehát ingyenes frekvencia. Ezért a hullámhosszért már három éve küzdött a Klubrádió. A pályázatot még a 2010-es választások előtt nyerték meg, de sem az akkori médiahatóság, sem annak jogutódja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem kötött velük szerződést. (Népszabadság, Népszava)

Politikailag motivált uniós eljárás hazánk ellen?

Szavazott az Európa Tanács monitoring bizottsága a Magyarországról készült raportőri jelentésről, s az elnök szerint egy szavazatkülönbséggel elfogadták, mások szerint viszont valójában szavazategyenlőség állt elő, Axel Fischer német CDU-képviselő szerint az eljárás politikailag motivált. (Magyar Hírlap)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább