Cikkajánló – 2013. április 23.

A hallgatói szerződésekről dönt ma az országgyűlés

A felsőoktatási törvény módosításáról, így a hallgatói szerződésekről nyit vitát kedden a parlament. Szó lesz a köznevelési törvény módosításáról is, és megvitatják azt a kormányjavaslatot, amely nem az öregséginyugdíj-minimumhoz igazítaná, hanem konkrét összegben határozná meg a fogyatékossági támogatást, amelyet később a nyugdíjakkal egyszerre emelnének. (Magyar Hírlap)

Teljes a nyugdíjkáosz

Csak egyfajta zavarkeltés van – próbálja nyugtatni a kedélyeket Szócska Miklós. A zavar a kormány hiányos felmentési listájával keletkezett. Szerinte az egészségügyben szinte minden esetben indokolt a nyugdíjkorhatárt betöltő dolgozók továbbfoglalkoztatása, a munkáltatók ennek megfelelően járnak el. Hozzátette, az intézkedést előkészítették, az érintetteket pedig folyamatosan értesítik a döntésről. (Népszabadság)

Csillagtalan május elseje

Hatályba léphet április 30-án – az eddigi tényállás megszűnésekor – az önkényuralmi jelképek tilalmának új formája, így vélhetően május elsején nem nyílik lehetőség a vörös csillag nyilvános viselésére. Hiába fogadta el a kormányoldal az új szabályozást, annak alkotmányossága továbbra is kérdéses. (Népszava)

Erre még soha nem volt példa Magyarország történetében

A monetáris tanács 25 bázisponttal újabb történelmi mélypontra, 4,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. (MNO)

Brüsszel szerint is hoztuk a hiánycélt

Ahogy az várható volt, az Eurostat elfogadta a magyar adatszolgáltatóktól kapott jelentést az államháztartási hiány 2012-es alakulásáról. A deficit – az első olvasatban – a hazai össztermék (GDP) 1,9 százaléka lett, ezzel sorozatban a harmadik évben maradt a követelményként megfogalmazott 3 százalék alatt. (Népszabadság)

Barroso: Európa nem bír több megszorítást

Európa elérkezett politikai tűrőképességének határára a gazdasági megszorításokat illetően – jelentette be egy brüsszeli konferencián José Manuel Barroso. A legutóbbi európai statisztikai adatok ugyanakkor azt mutatják, a takarékosságot leginkább megelégelő perifériákon tovább növekedett az eladósodottság. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a