Cikkajánló – 2013. április 23.

A hallgatói szerződésekről dönt ma az országgyűlés

A felsőoktatási törvény módosításáról, így a hallgatói szerződésekről nyit vitát kedden a parlament. Szó lesz a köznevelési törvény módosításáról is, és megvitatják azt a kormányjavaslatot, amely nem az öregséginyugdíj-minimumhoz igazítaná, hanem konkrét összegben határozná meg a fogyatékossági támogatást, amelyet később a nyugdíjakkal egyszerre emelnének. (Magyar Hírlap)

Teljes a nyugdíjkáosz

Csak egyfajta zavarkeltés van – próbálja nyugtatni a kedélyeket Szócska Miklós. A zavar a kormány hiányos felmentési listájával keletkezett. Szerinte az egészségügyben szinte minden esetben indokolt a nyugdíjkorhatárt betöltő dolgozók továbbfoglalkoztatása, a munkáltatók ennek megfelelően járnak el. Hozzátette, az intézkedést előkészítették, az érintetteket pedig folyamatosan értesítik a döntésről. (Népszabadság)

Csillagtalan május elseje

Hatályba léphet április 30-án – az eddigi tényállás megszűnésekor – az önkényuralmi jelképek tilalmának új formája, így vélhetően május elsején nem nyílik lehetőség a vörös csillag nyilvános viselésére. Hiába fogadta el a kormányoldal az új szabályozást, annak alkotmányossága továbbra is kérdéses. (Népszava)

Erre még soha nem volt példa Magyarország történetében

A monetáris tanács 25 bázisponttal újabb történelmi mélypontra, 4,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. (MNO)

Brüsszel szerint is hoztuk a hiánycélt

Ahogy az várható volt, az Eurostat elfogadta a magyar adatszolgáltatóktól kapott jelentést az államháztartási hiány 2012-es alakulásáról. A deficit – az első olvasatban – a hazai össztermék (GDP) 1,9 százaléka lett, ezzel sorozatban a harmadik évben maradt a követelményként megfogalmazott 3 százalék alatt. (Népszabadság)

Barroso: Európa nem bír több megszorítást

Európa elérkezett politikai tűrőképességének határára a gazdasági megszorításokat illetően – jelentette be egy brüsszeli konferencián José Manuel Barroso. A legutóbbi európai statisztikai adatok ugyanakkor azt mutatják, a takarékosságot leginkább megelégelő perifériákon tovább növekedett az eladósodottság. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az