Cikkajánló – 2013. április 22.

A megszorítás nem segít

Fiatalok nehézségei – Átfogó foglalkoztatáspolitikai programokat sürget az Európai Unió

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szakemberei megsebzett generációnak nevezték el a fiatal munkavállalók kilátástalan helyzetben lévő csoportját. Őket a fejlett gazdaságokban az egyre növekvő inaktivitás, a bizonytalan munkahelyek, az állástalanság, a még fejlődő országokban pedig az veszélyezteti, hogy még akkor is elszegényednek, ha van hol dolgozniuk. (Népszabadság)

Minden áron munkahelyeket kell teremteni

Az IMF/Világbank tavaszi ülésszakán az IMF politikai döntéshozó testülete, a Nemzetközi Monetáris és Pénzügyi Bizottság (IMFC) a gazdasági növekedés ösztönzésére és a munkahelyteremtésre összpontosító politikai célokat tűzött a valutaalap elé. (MNO)

Elveszett generáció

A gazdasági visszaesésen kívül a megszűnő szakmák, a nyugdíjkorhatár emelkedése és a technikai fejlődés is sújtja a fiatalokat: magas munkanélküliségi rátájuk Európa-szerte gondot okoz. Magyarország pedig még az uniós foglalkoztatási szinttől is elmarad. A probléma gyökere az oktatás. (Népszabadság)

Soha ennyien a gyűlölet ellen

Hiába tiltotta be másodszor is – Orbán Viktor közbenjárására – a rendőrség a Nemzeti Érzelmű Motorosok fővárosi felvonulását a holokauszt mintegy 600 ezer magyarországi áldozatára emlékező Élet Menete napján, a korábban “Adj gázt!” elnevezéssel demonstrációt szervező, majd azt “tavaszi évadnyitóvá” átkeresztelő szélsőségesek rendőri felvezetéssel vonulhattak át a belvároson. (Népszava)

Békés menetelés Budapesten

A Margit híd pesti hídfőjétől indult el vasárnap az Élet menete felvonulása a fővárosban, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek. A rendezvényen komolyabb rendbontás nem történt. (Magyar Hírlap)

MSZP: csökken is a rezsi, meg nem is

A távhőárakban sok esetben nem érvényesült a tízszázalékos rezsicsökkentés, sőt a fővárosi lakásszövetkezetekben élőknek többet kell fizetniük a távfűtésért, mint a rezsicsökkentés meghirdetése előtt – mutatott rá Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Varga: Kivívtuk az IMF elismerését

Pozitívan fogadták az IMF-nél azt, hogy rendkívül kedvező a magyar államháztartás egyensúlya – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter az IMF képviselői mellett svájci partnerével is találkozott Washingtonban. (Magyar Hírlap)

Mire mennek Együtt?

Háttéralkuk, rossz kompromisszumok, parttalan viták, cselekvésképtelenség, állandó politikai válság. Személyi és szervezeti innováció nélkül könnyen erről szólhat egy újabb baloldali kormányzás. (MNO)

Új pártot alapított Bokros Lajos

Modern Magyarország Mozgalom párt (MoMa) néven új párt alapítását jelentette be Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere, európai parlamenti képviselő vasárnap Budapesten. (Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje