Cikkajánló – 2013. április 8.

Nyugdíjszámla: kész átverés

Ma szavaz a parlament az egyéni nyugdíjszámlákról. Amit terveznek, az csak a kormány szótárában jelent számlát, valójában egy egyszerű nyilvántartásról van szó. A törvény szövegéből egyértelműen kiderül, csupán a személyazonosító adatokat, a tb-számot és a 2012. december 31-ét követő időszakra bevallott nyugdíjjárulékot vezetik majd az “új számlán”. Vagyis a kizsarolt magánpénztári vagyont Orbán Viktor és Matolcsy György ígérete ellenére sem írják jóvá. (Népszava)                              

Díjcsökkentés: totális zűrzavar az MSZP-ben

Óriási zűrzavart okozott a kormány a rezsicsökkentéssel az MSZP-ben. Az ellenzéki párt először a szolgáltatókért kezdett aggódni, majd éles fordulat után azt mondta: az energiaárak csökkentése pozitív változást hoz a családok életében, ezért üdvözli az intézkedését. Február elején Török Zsolt szóvivő viszont azzal nyitott, hogy a rezsicsökkentés az „évszázad átverése”. Április elején ezzel szemben olyan közleményt adtak ki a szocialisták, miszerint: „Ezúton ismételjük el száznegyvennyolcadszorra, hogy az MSZP támogatja a rezsicsökkentést.” (Magyar Hírlap)

A PDSZ követelése nem érintheti az eddigi megállapodásokat

Továbbra is várja a javaslatokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől (PDSZ) a közoktatásért felelős államtitkár. Hoffmann Rózsa a Lánchíd Rádióban kifejtette: az eddigi tárgyalások az elégséges szolgáltatásokról szóltak. A szakmai kérdések – így a munkaidő elszámolása – ezután lesz téma. Hoffmann ugyanakkor emlékeztetett: öt másik szakszervezettel már megegyeztek, így erre a megállapodásra is tekintettel kell lenniük, amikor a PDSZ-szel tárgyalnak. (MNO)

Mégis kiszivárgott a Pintér-jelentés

Fejetlenség a mentésirányításban, a lakosság tájékoztatásának totális hiánya, ember- és eszközhiány – ezekről nem olvashatunk a belügyminiszter által a március 14-15-16-i hókáoszról írt jelentésben, amelyet több hírportál is kiszivárogtatott tegnap. Eszerint mindenki jól végezte a dolgát. Pintér Sándor belügyminiszter úgy találta, a katasztrófahelyzetben csak a Telenor hibázott, mert nem küldték szét a figyelmeztető sms-eket. (Népszava)

Bőven van panasz, de azért sokan meg is gyógyulnak

Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár annyira jónak tartja az Orbán-kormány egészségpolitikáját, hogy nem is gondol arra, egy következő kormányzat ennek lényegi elemein változtatni akarna. A ciklus hátralévő negyedében igyekszik sűrű programot diktálni: új alapokra helyezi a szűréseket, rendbe akarja tenni a betegirányítást, elindítják az elektronikus gyógyszerfelírás rendszerét.

(Népszabadság)

A Fidesz elintézte: Se plakát, se tévé

Szinte változtatás nélkül fogadhatja el ma az Országgyűlés az Alkotmánybíróság által kifogásolt, majd részleteiben az alaptörvénybe is beemelt választási eljárási jogszabályt. Ezek alapján az ellenzéki pártok kampánylehetőségei a minimálisra csökkenek, sőt, választási csalásokra is lehetőséget nyitna a tervezet. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a