Cikkajánló – 2013. április 8.

Nyugdíjszámla: kész átverés

Ma szavaz a parlament az egyéni nyugdíjszámlákról. Amit terveznek, az csak a kormány szótárában jelent számlát, valójában egy egyszerű nyilvántartásról van szó. A törvény szövegéből egyértelműen kiderül, csupán a személyazonosító adatokat, a tb-számot és a 2012. december 31-ét követő időszakra bevallott nyugdíjjárulékot vezetik majd az “új számlán”. Vagyis a kizsarolt magánpénztári vagyont Orbán Viktor és Matolcsy György ígérete ellenére sem írják jóvá. (Népszava)                              

Díjcsökkentés: totális zűrzavar az MSZP-ben

Óriási zűrzavart okozott a kormány a rezsicsökkentéssel az MSZP-ben. Az ellenzéki párt először a szolgáltatókért kezdett aggódni, majd éles fordulat után azt mondta: az energiaárak csökkentése pozitív változást hoz a családok életében, ezért üdvözli az intézkedését. Február elején Török Zsolt szóvivő viszont azzal nyitott, hogy a rezsicsökkentés az „évszázad átverése”. Április elején ezzel szemben olyan közleményt adtak ki a szocialisták, miszerint: „Ezúton ismételjük el száznegyvennyolcadszorra, hogy az MSZP támogatja a rezsicsökkentést.” (Magyar Hírlap)

A PDSZ követelése nem érintheti az eddigi megállapodásokat

Továbbra is várja a javaslatokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől (PDSZ) a közoktatásért felelős államtitkár. Hoffmann Rózsa a Lánchíd Rádióban kifejtette: az eddigi tárgyalások az elégséges szolgáltatásokról szóltak. A szakmai kérdések – így a munkaidő elszámolása – ezután lesz téma. Hoffmann ugyanakkor emlékeztetett: öt másik szakszervezettel már megegyeztek, így erre a megállapodásra is tekintettel kell lenniük, amikor a PDSZ-szel tárgyalnak. (MNO)

Mégis kiszivárgott a Pintér-jelentés

Fejetlenség a mentésirányításban, a lakosság tájékoztatásának totális hiánya, ember- és eszközhiány – ezekről nem olvashatunk a belügyminiszter által a március 14-15-16-i hókáoszról írt jelentésben, amelyet több hírportál is kiszivárogtatott tegnap. Eszerint mindenki jól végezte a dolgát. Pintér Sándor belügyminiszter úgy találta, a katasztrófahelyzetben csak a Telenor hibázott, mert nem küldték szét a figyelmeztető sms-eket. (Népszava)

Bőven van panasz, de azért sokan meg is gyógyulnak

Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár annyira jónak tartja az Orbán-kormány egészségpolitikáját, hogy nem is gondol arra, egy következő kormányzat ennek lényegi elemein változtatni akarna. A ciklus hátralévő negyedében igyekszik sűrű programot diktálni: új alapokra helyezi a szűréseket, rendbe akarja tenni a betegirányítást, elindítják az elektronikus gyógyszerfelírás rendszerét.

(Népszabadság)

A Fidesz elintézte: Se plakát, se tévé

Szinte változtatás nélkül fogadhatja el ma az Országgyűlés az Alkotmánybíróság által kifogásolt, majd részleteiben az alaptörvénybe is beemelt választási eljárási jogszabályt. Ezek alapján az ellenzéki pártok kampánylehetőségei a minimálisra csökkenek, sőt, választási csalásokra is lehetőséget nyitna a tervezet. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás Debrecen 1. ciklus 1. nap

“Örülök neki, hogy nagyon sok mindenben megerősített ez az alkalom. Nagyon sok probléma van, amit meg kell oldani, és az a fajta szemlélet, amit ma képviseltetek, az megerősített, hogy jó

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Nem létező szociális párbeszéd

Mára semmi látszata sem maradt annak, hogy a magyar kormány partnerként tekint a szakszervezetekre. Teljesen ignorálják a szociális párbeszéd intézményét. Mind a hat szakszervezeti konföderáció csatlakozott a közös nyilatkozathoz az

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetével egyeztettünk

Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) 3 konföderáció képviselőivel egyeztetett a hazai szociális párbeszéd kérdéseiről 2023. szeptember 26-án, Budapesten. A tanácskozáson kiemelt téma volt az állam és a szakszervezetek kapcsolata,