Cikkajánló – 2013. március 28.

Rezsicsökkentés az időseknek is

Május végéig gyűjtik a fideszesek a rezsicsökkentés megvédése melletti aláírásokat, legkevesebb egymillió támogatást kívánnak összegyűjteni. Információink szerint a párt a 106 egyéni választókerületben átlagosan 20-25 ezer aláírással számol, így a május végéig tartó gyűjtés során a kétmillió támogató is meglehet. Tegnap Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, egy hét alatt 150 ezer aláírás gyűlt össze. Németh Szilárd fideszes képviselő tegnap arról beszélt, hogy a nyugdíjasotthonokban, a társasházakban és a szövetkezeti lakásokban is megérzik majd a rezsicsökkentést. (Magyar Hírlap)

A HaHa magára maradt

Három hónap után kifulladt a december közepén egységgé alakult egyetemi tiltakozás. A kormány megosztó politikája sikeres volt. Nemcsak időt nyert a kabinet, hanem egyelőre kimozdíthatatlannak tűnő éket is vert hallgató és hallgató, rektor és hallgató, rektor és rektor közé. (Népszabadság)

Orbán a saját kormányát is semmibe veszi

“A ciklus hátralévő része már a parlamenti finomhangolás időszaka, és nem a korábbi feszített tempójú jogalkotásé” – hangoztatták többször is kormánypárti politikusok. A Policy Agenda a Politikai Hatás Index kutatási program keretében az egész ciklus során monitorozta a törvényhozási munkát, most pedig azt vizsgálták, hogy igazat mondtak-e a hatalom emberei. (Népszava)

Bajnaiék meghosszabbított keze lett a PM a parlamentben

Az Együtt 2014 közlése szerint minden jelentősebb, a parlament munkarendjére kerülő ügy esetében velük egyeztetett álláspontot képvisel az Országgyűlésben a Párbeszéd Magyarországért párt, amely viszont önállóságát hangsúlyozza. (Magyar Nemzet)

Reding: Az alkotmány nem játék!

Az EU-biztos megkérdőjelezte a magyar reform szükségességét. Vonzóbbá tesz egy országot üzleti és befektetési szempontból, ha független és hatékony igazságügyi rendszere van – mondta Viviane Reding igazságügyi EU-biztos szerdán az úgynevezett „igazságszolgáltatási eredménytábla” bemutatásakor. (Népszabadság)

Ónody-Molnár Dóra: Az aranyhal csak néz

Aki az elmúlt három évet kihagyta, annak még lehettek illúziói a kormány társadalomképével kapcsolatban, de ezeket az illúziókat maga a kormány rombolja le. Balog Zoltán miniszter egyenesen fogalmazott: „komoly szociálpolitikai akcióba” lendül a kabinet annak érdekében, hogy a diplomás nők gyermek- és munkavállalását ösztönözze. Hiszen ki ne szeretné, hogy valóban megszülessenek a tervezett gyermekek? Ki vitatná, hogy segíteni kell az anyák visszatérését a munkába, és ki vonná kétségbe, hogy ehhez kormányzati aktivitásra is szükség lehet? (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk