Cikkajánló – 2013. március 28.

Rezsicsökkentés az időseknek is

Május végéig gyűjtik a fideszesek a rezsicsökkentés megvédése melletti aláírásokat, legkevesebb egymillió támogatást kívánnak összegyűjteni. Információink szerint a párt a 106 egyéni választókerületben átlagosan 20-25 ezer aláírással számol, így a május végéig tartó gyűjtés során a kétmillió támogató is meglehet. Tegnap Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, egy hét alatt 150 ezer aláírás gyűlt össze. Németh Szilárd fideszes képviselő tegnap arról beszélt, hogy a nyugdíjasotthonokban, a társasházakban és a szövetkezeti lakásokban is megérzik majd a rezsicsökkentést. (Magyar Hírlap)

A HaHa magára maradt

Három hónap után kifulladt a december közepén egységgé alakult egyetemi tiltakozás. A kormány megosztó politikája sikeres volt. Nemcsak időt nyert a kabinet, hanem egyelőre kimozdíthatatlannak tűnő éket is vert hallgató és hallgató, rektor és hallgató, rektor és rektor közé. (Népszabadság)

Orbán a saját kormányát is semmibe veszi

“A ciklus hátralévő része már a parlamenti finomhangolás időszaka, és nem a korábbi feszített tempójú jogalkotásé” – hangoztatták többször is kormánypárti politikusok. A Policy Agenda a Politikai Hatás Index kutatási program keretében az egész ciklus során monitorozta a törvényhozási munkát, most pedig azt vizsgálták, hogy igazat mondtak-e a hatalom emberei. (Népszava)

Bajnaiék meghosszabbított keze lett a PM a parlamentben

Az Együtt 2014 közlése szerint minden jelentősebb, a parlament munkarendjére kerülő ügy esetében velük egyeztetett álláspontot képvisel az Országgyűlésben a Párbeszéd Magyarországért párt, amely viszont önállóságát hangsúlyozza. (Magyar Nemzet)

Reding: Az alkotmány nem játék!

Az EU-biztos megkérdőjelezte a magyar reform szükségességét. Vonzóbbá tesz egy országot üzleti és befektetési szempontból, ha független és hatékony igazságügyi rendszere van – mondta Viviane Reding igazságügyi EU-biztos szerdán az úgynevezett „igazságszolgáltatási eredménytábla” bemutatásakor. (Népszabadság)

Ónody-Molnár Dóra: Az aranyhal csak néz

Aki az elmúlt három évet kihagyta, annak még lehettek illúziói a kormány társadalomképével kapcsolatban, de ezeket az illúziókat maga a kormány rombolja le. Balog Zoltán miniszter egyenesen fogalmazott: „komoly szociálpolitikai akcióba” lendül a kabinet annak érdekében, hogy a diplomás nők gyermek- és munkavállalását ösztönözze. Hiszen ki ne szeretné, hogy valóban megszülessenek a tervezett gyermekek? Ki vitatná, hogy segíteni kell az anyák visszatérését a munkába, és ki vonná kétségbe, hogy ehhez kormányzati aktivitásra is szükség lehet? (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk