Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2013. március 26.

Kiszórt gyerekek?

Levélben fordult a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete (MANTE) a humánminiszterhez a köznevelési törvény egyes passzusai kapcsán. A jogszabály előírja, hogy ha egy kisgyermek eléri a hároméves kort, kötelező óvodába mennie. A hatéves kort betöltő gyerekeknek pedig iskolába kell menniük. (Népszabadság)

Kétmilliárd tehetséggondozásra

Idén több mint kétmilliárd forint jut tehetséggondozásra és a tehetségek kibontakozását segítő projektekre a Nemzeti Tehetség Program keretében – mondta Hoffmann Rózsa hétfői budapesti sajtótájékoztatón. (Magyar Hírlap)

Nem csitul a rezsicsökkentési háború

Tárgyalásokat kezdeményez az Elmű-Émász cégcsoport a kormánnyal a rezsicsökkentésről. A vállalategyüttes számokkal cáfolta, hogy a kormány állításának megfelelően “kivitte volna a profitot” az elmúlt években az országból. Az áramtársaságok és a Magyar Energia Hivatal közötti jogvitában várhatóan ma dönt a bíróság. (Népszava, MNO)

Módosították a médiatörvényt

A parlament elfogadta a médiatörvény módosítását, amelynek legfontosabb részleteiről az év elején állapodott meg az Európa Tanáccsal (ET). (Népszabadság)

Újabb támadás Brüsszelből

Szorosabb felügyelet alá helyezné a tagállamok igazságszolgáltatási rendszerét egy készülő uniós koncepció. Brüsszeli források szerint erre részben a hazánkkal kapcsolatos viták miatt kerülhet sor. (Magyar Nemzet)

Kompenzációt vár a Klubrádió

Legkésőbb május elejétől állandó műsorszolgáltatási engedéllyel sugározhatja műsorát a Klubrádió, miután a Médiatanács a múlt szerdán elindította a szerződéskötést. (Népszabadság)

Az AB rábóliontott: most már bárki meneszthető

Az alaptörvény szerint Magyarország független, demokratikus jogállam, de hogy ez pontosan mit jelent, az Alkotmánybíróság (AB) több mint húsz év alatt munkálta ki. (Népszabadság)

BKV-béremelés: nem jut mindenkinek

Megemelte ugyan az idei bérfejlesztésre vonatkozó eddigi ajánlatát a BKV menedzsmentje, ám értesüléseink szerint csupán néhány tízmillió forinttal, vagyis az igazgatóság pénteki ülésén nem kapott zöld utat a szakszervezetek összességében mintegy 200 millió forintos pluszkövetelése. Ez azt is jelenti: akárhogyan osztják is el a rendelkezésre álló pénzt, a mintegy 11500 BKV-dolgozó közül nem mindenki tudja megőrizni bérének reálértékét. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros