Cikkajánló – 2013. március 25.

Kompenzálás a közszférában

Döntött a kormány a nyugdíjukról lemondó és a továbbfoglalkoztatást választó egészségügyi dolgozók kompenzálásáról, az erre szánt összeg felhasználásáról minden esetben a kórházvezetők határoznak. A Magyar Nemzet úgy tudja, a kompenzáció lehetősége az oktatási ágazatban is felvetődött. (Népszabadság)

Elégedetlenek az egészségügyi bérrendezéssel

Éger István szerint a hazafias lelkület ott kezdődik, hogy akinek módjában áll, az mindent elkövet annak érdekében, hogy a diplomás doktorok itthon maradjanak. A Magyar Orvosi Kamara elnöke Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt heti kijelentésére reagált, miszerint a MOK lapjában megjelent svédországi álláshirdetések miatt számon kellene kérni a kamarán a hazafias elkötelezettséget. (Magyar Hírlap)

Alig tudnak tankönyvet rendelni

Nem csak az államosított katasztrófavédelem omlott össze a válságos helyzetben, úgy tűnik, hasonlóképpen jár az államosított iskolarendszer is, amely szintén válságidőszakot él át – noha ez talán csak a szakmabeliek számára nyilvánvaló. (Népszabadság)

Bajnaiék néhány kattintással csalják tőrbe az embereket?

A választások tisztaságának befolyásolására is alkalmas lehet a Bajnai vezette Együtt 2014 Facebook-oldalán indított adatgyűjtő kampány. Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint akik kitöltik ezt az adatlapot, gyakorlatilag elbúcsúzhatnak a magánszférájuktól. (MNO)

Elfogadták az újratárgyalt ciprusi mentőcsomagot

A hajnali órákban az euróövezet pénzügyminiszterei megszavazták a Ciprust az államcsődtől megmentő milliárdokat. A szigetország egyik nagybankját felszámolják, és a gazdag bankbetétesek is fizetni fognak – viszont a szerényebb anyagi helyzetűek megmenekültek. A tőzsdéken örömmel nyugtázták a ciprusi mentőakció sikerét. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és