Keresés
Close this search box.

Cikkajánló – 2013. március 25.

Kompenzálás a közszférában

Döntött a kormány a nyugdíjukról lemondó és a továbbfoglalkoztatást választó egészségügyi dolgozók kompenzálásáról, az erre szánt összeg felhasználásáról minden esetben a kórházvezetők határoznak. A Magyar Nemzet úgy tudja, a kompenzáció lehetősége az oktatási ágazatban is felvetődött. (Népszabadság)

Elégedetlenek az egészségügyi bérrendezéssel

Éger István szerint a hazafias lelkület ott kezdődik, hogy akinek módjában áll, az mindent elkövet annak érdekében, hogy a diplomás doktorok itthon maradjanak. A Magyar Orvosi Kamara elnöke Szócska Miklós egészségügyi államtitkár múlt heti kijelentésére reagált, miszerint a MOK lapjában megjelent svédországi álláshirdetések miatt számon kellene kérni a kamarán a hazafias elkötelezettséget. (Magyar Hírlap)

Alig tudnak tankönyvet rendelni

Nem csak az államosított katasztrófavédelem omlott össze a válságos helyzetben, úgy tűnik, hasonlóképpen jár az államosított iskolarendszer is, amely szintén válságidőszakot él át – noha ez talán csak a szakmabeliek számára nyilvánvaló. (Népszabadság)

Bajnaiék néhány kattintással csalják tőrbe az embereket?

A választások tisztaságának befolyásolására is alkalmas lehet a Bajnai vezette Együtt 2014 Facebook-oldalán indított adatgyűjtő kampány. Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint akik kitöltik ezt az adatlapot, gyakorlatilag elbúcsúzhatnak a magánszférájuktól. (MNO)

Elfogadták az újratárgyalt ciprusi mentőcsomagot

A hajnali órákban az euróövezet pénzügyminiszterei megszavazták a Ciprust az államcsődtől megmentő milliárdokat. A szigetország egyik nagybankját felszámolják, és a gazdag bankbetétesek is fizetni fognak – viszont a szerényebb anyagi helyzetűek megmenekültek. A tőzsdéken örömmel nyugtázták a ciprusi mentőakció sikerét. (Népszabadság, Népszava, Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros