Cikkajánló – 2013. március 22.

Érdemi bérnövekedés idén sem várható

Idén januárban a bruttó átlagkeresetek nemzetgazdasági szinten 2,5 százalékkal, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 3,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A versenyszférában három, a költségvetés területén 1,8 százalékos volt az emelkedés tavaly januárhoz képest. (Népszava)

Munkahelyteremtés: 9 év alatt 160 millárdot kaptak a külföldi cégek

Közel 160 milliárd forint munkahelyteremtési támogatást adtak a magyar kabinetek 2004 óta egyedi kormánydöntésekkel zömében külföldi cégeknek, amelyek révén közel 36 ezer munkahely jött létre – ismerteti a Világgazdaság a nemzetgazdasági miniszter képviselői kérdésre adott válasza alapján. (MNO)

Orbán: ‘A kormány erőből folytatja a rezsicsökkentést’

Ha nem alakul ki együttműködés a kormány és a közműszolgáltatók között, a kabinet erőből folytatja a rezsicsökkentést – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Az önkényuralmi jelképek ügyében “európai” megoldásra törekszik. (Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Erőszak a kampányszabályokon

Meglepetésre nem új választási eljárási törvényt készítettek a kormánypártok, hanem a még ki nem hirdetett, ám az Alkotmánybíróság által részben megsemmisített jogszabály-tervezethez nyújtottak be zárószavazás előtti módosító indítványt. Ebben nem szerepel a magyarországi lakcímmel rendelkezők választási regisztrációja, viszont jócskán maradtak aggályos pontok: ilyen a “titkos” határon túli magyar választók ügye vagy a kampányszabályozás. (Népszava, Népszabadság)

Hitelminősítői pofon a kormánynak

Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése és az alaptörvény módosítása, az Alkotmánybíróság jogkörének kurtítása miatt negatívra rontotta a Magyarország adósbesorolásához fűzött kilátást a Standard & Poor’s. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az