Cikkajánló – 2013. március 20.

Átverték a pedagógusokat?

Könnyen lehet, hogy a kormány már most fölrúgta azt a megállapodást, amelyet a közelmúltban kötött a pedagógus-szakszervezetekkel. Legalábbis erre lehet következtetni abból a jelentésből, amit Balog Zoltán humánminiszter adott a kormánynak a mindennapos testnevelési órák „bevezetésének körülményeivel kapcsolatos első tapasztalatokról és a további feladatokról”. (Népszabadság)

Elúszhat a gördülősztrájk a bíróságon

Várhatóan ma dönt a fővárosi munkaügyi bíróság arról, hogy közoktatási sztrájk esetén kell-e elégséges szolgáltatást biztosítania a munkavállalóknak. (Népszava)

Béremelésért tüntetnek a volánosok

Utcára viszi a Volán buszvezetőit a Közúti Közlekedési Szakszervezet: a bérek emelése érdekében hirdettek demonstrációt szerdára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé. (Népszabadság, Népszava)

BKV: utolérnék az inflációt

Emelnie kell a tétet a BKV menedzsmentjének, ha el akarja kerülni a sztrájkot és megegyezést vár a szakszervezetektől. Az egyeztetések tegnapi fordulóján értesüléseink szerint ugyanis kiderült, hogy a leginkább visszafogott érdekképviseleti igények is meghaladják azon ajánlat-csomag értékét, amelyet a múlt héten tett a cégvezetés. (Népszava)

További rezsicsökkentés várható

Az eddigi 10 százalékos rezsicsökkentés törvényben rögzítését, a szolgáltatók „túlhatalmának” korlátozását, és a júliusra várható további árcsökkentések megalapozását célozza a rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslat – mondta a fideszes előterjesztő az Országgyűlés keddi ülésén. (Magyar Hírlap)

Bejött a puding a hóhelyzetben?

A puding próbája az evés – hangoztatta a katasztrófavédelem évértékelőjén a szervezet átalakítása kapcsán a belügyminiszter. A tűzoltóságokat tavaly államosították és egységes irányítás alá vonták, s a miniszter szavaiból az következik: ennek is köszönhető, hogy olyan jól helytálltak a hóhelyzetben. (Népszabadság, MNO)                               

Parragh: marhaság, hogy Orbán szekértolója vagyok

Tudom, hogy azt mondják, Orbán szekértolója vagyok. De ez így marhaság – mondja Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elismeri, hogy az Orbán-kabinetet nem bírálják keményen, ám ez azért van, mert a kormány épp azt a politikát képviseli az adórendszertől az oktatáspolitikán át a szociálpolitikáig, ami a vállalkozóknak jó. Parragh szerint a felsőoktatásnak is jót tesz, ha a kamara ott megjelenik. (Népszabadság)

‘Magyarország a zsarnokság szélén áll’

Rendkívül élesen megfogalmazott bírálatok hangzottak el kedden nemcsak a magyar alkotmánymódosítások és a korábban is vitatott törvények, de hazánk egész politikai berendezkedése kapcsán az Egyesült Államok Helsinki Bizottságának meghallgatásán, amelyet kedden a washingtoni kongresszusban tartottak. A 2014-es választások megfigyeléséről is szó van. (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a