Az ETUC elítéli a magyarországi irányváltást a totalitarizmus felé

ETUC sajtóközlemény

Az Orbán Viktor konzervatív pártja által ellenőrzés alatt tartott magyar parlament március 11-én elfogadott egy új alkotmánymódosítást, amely fenyegetést jelent a demokráciára és a hatalom kiegyenlítettségére. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) határozottan elítéli ezt a módosítást, amely azt mutatja, hogy a kormány hatalmát a továbbiakban már semmi sem korlátozza.

Ezzel a reformmal a magyar kormány korlátozni kívánja az Alkotmánybíróság előjogait azért, hogy saját helyzetét erősítse. Az Alkotmánybíróságot elhallgattatták. Ez támadás a demokrácia ellen. A további módosítások más jellegű problémákat vetnek fel, ilyenek a médiaszabadság aláásása, a hajléktalanok kitiltásának lehetősége a közterekről, a választási kampányok korlátozása, a vallásszabadság behatárolása, a diákok röghöz kötése, stb. is.

Bernadette Ségol, az ETUC főtitkára kijelentette: „ A szándék az, hogy a hatalom egy kézben koncentrálódjon, és minden kritikát elhallgattasson. Ez antidemokratikus és elfogadhatatlan. Támogatjuk az Európai Bizottság és az Európa Tanács tiltakozását. A jogrendet, az európai uniós jogszabályokat és az Európa Tanács normáit tiszteletben kell tartani”.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább