Cikkajánló – 2013. március 11.

Szolidaritást kérnek a sztrájkoló pedagógusok

Az oktatási intézményben sem oktatást – nevelést, sem gyermekfelügyeletet nem lát el a sztrájkoló munkavállaló a munkabeszüntetés ideje alatt. Egyebek között ez az információ olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) oldalán a március 18.-ai héten kezdődő gördülősztrájkról. Ugyanakkor az is kiderül, a gyerekek ellátását intézményen belül meg kell oldani. (Népszava)

Ma döntenek az alaptörvény módosításról

Ma dönthet az Országgyűlés a tavaly év eleje óta hatályos alaptörvény módosításáról. Ha a Ház megszavazza indítványt, többek között a kommunizmus elítéléséről szóló nyilatkozat jöhet és rögzítenék a felsőoktatási hallgatói szerződések lehetőségét. (Magyar Hírlap)

A civilek ma este a Sándor-palota előtt folytatják a tüntetést

Több ezer ember tüntetett az alaptörvény tervezett negyedik módosítása ellen szombaton a Parlament közelében. „Az alkotmány nem játék” mottóval megtartott rendezvényt civil szervezetek hirdették meg. A távirati iroda tudósítója a demonstrálók között látta Demszky Gábor volt budapesti főpolgármestert és Mécs Imre volt SZDSZ-es országgyűlési képviselőt. (Népszabadság)

MSZP: elég a honvédséget sújtó látszatintézkedésekből

Látható azonban, hogy az Orbán-kormánynak sem szándéka, sem költségvetési mozgástere nincs a Honvédség modernizációjára. A Magyar Szocialista Párt üdvözli, a visegrádi országok védelmi minisztereinek március 6-án aláírt, a V4-es Harccsoport felállításáról szóló nyilatkozatát. A felállítandó harccsoportnak képesnek kell lennie az EU-tagországok határain kívül, békekikényszerítési, humanitárius és evakuálási műveletek önálló végrehajtására. (Népszava)

Jön a jegybanki unortodoxia

Aggódva figyeli a piac Matolcsy György új jegybankelnök minden lépését: jól jelzi ezt, hogy a forint lejtőre került, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alig egyhetes vezetőjeként péntek délután félreállította a jegybank két alelnökét. (Népszava)

Megmozdult a világ Székelyföldért

Tőkés Lászlóval, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökével közösen énekelte el a székely szabadság napján megrendezett autonómiatüntetésen, Marosvásárhelyen vasárnap összegyűlt, a szervezők által 30 ezer fősre becsült tömeg, hogy “éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” Székelyföldért képesek megmozdítani az egész világot – ezt üzente a román kormánynak Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke. A székely szabadság napján, Budapesten és három másik magyar városban, valamint Európa hét és Amerika öt nagyvárosában szerveztek szolidaritási tüntetéseket a román külképviseletek előtt. (Magyar Hírlap)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a