Cikkajánló – 2013. március 7.

Tovább zuhant a felsőoktatásba jelentkezők száma

Megbízható forrásból úgy tudjuk, idén mindössze körülbelül 95 ezren adták be a jelentkezési lapjukat valamelyik felsőoktatási intézménybe. (Népszabadság, Népszava)

Új szemléletet várnak a fiataloktól

A száz közigazgatási ösztöndíjas nyolc hónapig itthon, két hónapig egy másik uniós országban szerezhet majd tapasztalatokat. A közigazgatási reformot egyfajta személyzeti megújulásnak is kell jellemeznie, ennek pedig kézenfekvő módja, hogy a fiatalok révén új szemléletet hozunk be a rendszerbe – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program idei megnyitóján. (Magyar Hírlap)

Ismét itt a 300 forintos euró

Kilenchavi mélypontjával köszöntötte a forint Matolcsy György beiktatását – bár a ceremóniának a tegnap este 300 forint fölé kúszó (majd onnan kicsit visszatáncoló) euróárfolyamhoz csak áttételesen volt köze. Továbbra sem tudni, hogy a tervezett személycseréken kívül mire készül még az új jegybanki vezetés. (Népszabadság)

Bajnai Gordonék kiküszöbölnék a többes belépést

Szaporodnak a politikai formációk az ellenzéki oldalon. Lapértesülések szerint holnap megalakul Bajnai Gordon pártja. Mégpedig oly módon, hogy három, eddig is együttműködő szervezet, a Haza és Haladás, a Szolidaritás és a Milla tíz-tíz tagja hívja életre az új formációt. (Magyar Hírlap, MNO)

Jogerősen pert nyert Kónya Péter a HM-mel szemben

Jogerősen pert nyert a Szolidaritás elnöke a HM-mel szemben. Kónya Péter azért fordult bírósághoz, mert korábbi szakszervezeti vezetőként tett nyilatkozata miatt – még hivatásos katonaként – megfenyítették. (Népszabadság)

Nagyot mondott Orbán

Varsóban is a magyar csodáról regélt Orbán Viktor. A kormányfő egyetemi előadásában arról vizionált, hogy minden esélyünk megvan arra: Magyarország európai sikertörténet legyen. A visegrádi országok vezetőinek tegnap kezdődött tanácskozásán – Angela Merkel német kancellárral és Francois Holland francia elnökkel kiegészülve – később az unió versenyképességéről, a monetáris unióról is tárgyalnak a miniszterelnökök. (Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

Az alkotmánymódosítás elhalasztására szólította fel a kormányt az ET

Az alaptörvény-módosításról szóló parlamenti szavazás elhalasztását kérte Navracsics Tibortól az Európa Tanács, amíg a jogszabály-tervezetet megvizsgálja a Velencei Bizottság – tudatta Népszabadsággal Thorbjorn Jagland, az ET főtitkára, aki ma levelet küldött a magyar miniszterelnök-helyettesnek. Jagland azt is közölte, hasonló kéréssel fordult levélben Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, és felkérte a Velencei Bizottságot, mielőbb vizsgálják meg a tervezetet.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és