Cikkajánló – 2013. március 7.

Tovább zuhant a felsőoktatásba jelentkezők száma

Megbízható forrásból úgy tudjuk, idén mindössze körülbelül 95 ezren adták be a jelentkezési lapjukat valamelyik felsőoktatási intézménybe. (Népszabadság, Népszava)

Új szemléletet várnak a fiataloktól

A száz közigazgatási ösztöndíjas nyolc hónapig itthon, két hónapig egy másik uniós országban szerezhet majd tapasztalatokat. A közigazgatási reformot egyfajta személyzeti megújulásnak is kell jellemeznie, ennek pedig kézenfekvő módja, hogy a fiatalok révén új szemléletet hozunk be a rendszerbe – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program idei megnyitóján. (Magyar Hírlap)

Ismét itt a 300 forintos euró

Kilenchavi mélypontjával köszöntötte a forint Matolcsy György beiktatását – bár a ceremóniának a tegnap este 300 forint fölé kúszó (majd onnan kicsit visszatáncoló) euróárfolyamhoz csak áttételesen volt köze. Továbbra sem tudni, hogy a tervezett személycseréken kívül mire készül még az új jegybanki vezetés. (Népszabadság)

Bajnai Gordonék kiküszöbölnék a többes belépést

Szaporodnak a politikai formációk az ellenzéki oldalon. Lapértesülések szerint holnap megalakul Bajnai Gordon pártja. Mégpedig oly módon, hogy három, eddig is együttműködő szervezet, a Haza és Haladás, a Szolidaritás és a Milla tíz-tíz tagja hívja életre az új formációt. (Magyar Hírlap, MNO)

Jogerősen pert nyert Kónya Péter a HM-mel szemben

Jogerősen pert nyert a Szolidaritás elnöke a HM-mel szemben. Kónya Péter azért fordult bírósághoz, mert korábbi szakszervezeti vezetőként tett nyilatkozata miatt – még hivatásos katonaként – megfenyítették. (Népszabadság)

Nagyot mondott Orbán

Varsóban is a magyar csodáról regélt Orbán Viktor. A kormányfő egyetemi előadásában arról vizionált, hogy minden esélyünk megvan arra: Magyarország európai sikertörténet legyen. A visegrádi országok vezetőinek tegnap kezdődött tanácskozásán – Angela Merkel német kancellárral és Francois Holland francia elnökkel kiegészülve – később az unió versenyképességéről, a monetáris unióról is tárgyalnak a miniszterelnökök. (Népszava, Magyar Hírlap, MNO)

Az alkotmánymódosítás elhalasztására szólította fel a kormányt az ET

Az alaptörvény-módosításról szóló parlamenti szavazás elhalasztását kérte Navracsics Tibortól az Európa Tanács, amíg a jogszabály-tervezetet megvizsgálja a Velencei Bizottság – tudatta Népszabadsággal Thorbjorn Jagland, az ET főtitkára, aki ma levelet küldött a magyar miniszterelnök-helyettesnek. Jagland azt is közölte, hasonló kéréssel fordult levélben Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez, és felkérte a Velencei Bizottságot, mielőbb vizsgálják meg a tervezetet.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk