Cikkajánló – 2013. március 4.

Újabb adómódosítás: Matolcsy utoljára még osztogat

Adókedvezményt adna a nagy kaszinóknak, illetékmentes örökléssel és ajándékozással segítené a lakástakarék-pénztárakat, és másfél milliárddal csökkenti a Mol adóbefizetését utolsó, egy uniós harmonizációs jogszabályba rejtett adómódosító javaslatában Matolcsy György. Megszüntetik a postai fehér csekk eddigi adómentességét is – több mint húsz ponton változik az adótörvény. (Népszabadság)

Kiszámíthatóságot ígért Varga Mihály

A kormány megteremtette a szükséges előfeltételeket ahhoz, hogy Magyarország a belátható jövőben a térség vezető gazdasága legyen, nyilatkozta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszteri poszt várományosa a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Varga elmondta: nyugodt, kiszámítható gazdaságpolitikát képvisel. (Magyar Hírlap, MNO)

A jegybankokra figyelnek a befektetők

Március első hetén a jegybankokra figyel a pénzvilág – míg itthon Matolcsy György tűnik fel új szerepben, addig a lengyel, a brit és a japán kamatdöntés lesz irányadó a hét második felében. (Népszabadság)

Közalkalmazotti státuszba kerülhetnek az orvosok

A hónap végéig költségvetési intézménnyé alakulnak vissza a gazdasági társaságként működő kórházak, fenntartójuk pedig az állam lesz a többi kórházhoz hasonlóan. Az érintett 28 intézmény 18 ezer dolgozója közalkalmazott lesz. A törvényjavaslat garantálja, hogy fizetésük nem lehet kevesebb eddigi bérüknél. A kórházszövetség elnöke szerint előnyösebb, ha egy kórház költségvetési intézményként működik. A kormány szerint a céges működtetési forma nem tette hatékonyabbá és színvonalasabbá az ellátást. (MNO)

Vége a HÖOK és a HaHa szövetségének

Megszegte a Hallgatói Hálózattal (HaHa) kötött megállapodást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Magyar Rektori Konferencia (MRK), mivel úgy vettek részt a múlt pénteki Felsőoktatási Kerekasztalon, hogy előtte nem egyeztetettek az Országos Felsőoktatási Érdekegyeztető Fórummal (OFÉF). A HÖOK és az MRK mellett ennek tagja egyebek közt a Középiskolai Hálózat, az Oktatói Hálózat és a Hálózat a Tanszabadságért is. (Népszava)

A Fidesznek buknia kell

Orbán Viktornak mennie kell, a Fidesznek pedig vele bukni. Ezzel zárul az a húszperces kisfilm, amelyet tegnap óta az MSZP honlapján, illetve a YouTube-on is megnézhetnek az érdeklődők. A rendhagyó alkotás a szocialisták szerint nem a tündérmesék világába kalauzol. (Népszava, MNO)

Új elvek mentén osztják szét az uniós pénzt

Más elvek szerint és más formában szeretnénk az uniós támogatásokat felhasználni 2014-től – mondta a Magyar Hírlapnak Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár. Jelezte, a pénzt koncentráltan kívánják befektetni, ez azonban nem tetszik majd mindenkinek, mert lesz olyan ágazat, amelynek több, és lesz olyan, amelynek kevesebb jut. „A jelenlegi, 8200 milliárdos keret 96-97 százalékát meghirdettük, a 85-87 százalékát pedig lekötöttük. Ezt december végéig a maradék összeggel is megtesszük.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.