Cikkajánló – 2013. március 1.

Orbán bejelentette: Matolcsy hat évre jegybankelnök

Matolcsy Györgyöt jelöli Orbán Viktor jegybankelnöknek – a kormányfő sokak által várt, de nem remélt döntését szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Mint azt a Népszabadság korábban közölte: az új nemzetgazdasági miniszter Matolcsy távoztával a feladat nélkül maradt Varga Mihály lesz. (Népszava, MNO)

Megnyugodhat a kormány, dicséri az IKSZ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a kormány március 1-től újrainduló “első munkahely garancia” programját, amely 5 milliárd forinttal segíti a pályakezdőket foglalkoztató cégeket. (Népszabadság)

Röghöz kötve állástalanul

Ha túl sok a diplomás, azért, ha túl kevés, azért kell a hallgatói szerződés – önmagának ellentmondva védte a diplomások röghöz kötését az új felsőoktatási államtitkár. Klinghammer István szerint elképzelhető, hogy valaki a diplomájával nem talál állást itthon, azonban ennek oka a túlképzés. Ez esetben viszont nem lenne szükség az állami ösztöndíjas fiatalok itthon tartására sem. (Népszava)

Bajnai: március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014

Március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014 választói mozgalom – közölte Bajnai Gordon, a szervezet társalapítója csütörtökön Pécsen. (Népszabadság, MNO)

A rektorok jobb időkben bíznak

Ma ismét összeül a Felsőoktatási Kerekasztal. Különleges helyzet várja a résztvevőket. Most elsősorban a rektorokat, akik még mindig bíznak Balog Zoltán humánminiszter ígéretében, aki azt vállalta, hogy az egyetemi autonómiát érintő kérdésekben nem döntenek mindaddig, amíg a kerekasztal dűlőre nem jut a vitás pontokban. (Népszabadság)

Kicsinyes politikai tisztogatás a fővárosban?

Előbb a Párbeszéd Magyarországért frakció megalakítására mondott nemet a Tarlós István főpolgármester vezette fővárosi Fidesz-frakció, majd tegnap bizottsági tisztségeiktől is megfosztotta az egykori LMP-s képviselőket. Az MSZP kicsinyesnek nevezve az előterjesztést nemmel szavazott, a Jobbik viszont támogatta. (Népszabadság)

Újabb béremelés az egészségügyben

Jövő héten, március 7-én elkezdődnek a tárgyalások az egészségügyi államtitkárság és a szakmai szervezetek között az idei ágazati béremelésekről. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke nehezményezi, hogy a kormánynak nincs konkrét, számszerű ajánlata. (Magyar Hírlap)

Elmarasztalta hazánkat az uniós bíróság

Magyarország nem teljesítette a vasúti közlekedés területén az uniós jogból fakadó kötelezettségeit – állapította meg tegnap kihirdetett ítéletében az Európai Unió bírósága. A magyar hatóságok ugyanis egyfelől nem határozták meg a vasúti pályahálózat-működtetők pénzügyi egyensúlyát biztosító feltételeket, másfelől nem fogadtak el olyan ösztönző intézkedéseket, amelyek az infrastruktúra üzemeltetésével és használatával kapcsolatos költségek és díjak csökkentésére irányulnak – közölte a távirati iroda. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden