Cikkajánló – 2013. február 28.

Kisebb fizetés, bizonytalan állás

Rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek az idősebb pedagógusok: ahhoz, hogy a jövőben biztonságban érezhessék a munkahelyüket, el kéne végezniük a mesterképzést. Csakhogy hiába bennük a hajlandóság a továbbtanulásra, sokuk ezt a nyelvvizsga hiánya miatt nem teheti meg. (Népszabadság)

Tizenhatmilliárd a fejlesztésekre

Holnap mutatja be Balog Zoltán miniszter a Felsőoktatási Kerekasztalnál a terület új államtitkárát, Klinghammer Istvánt, aki tegnap vette át kinevezését. A Magyar Hírlapnak adott interjúban elmondta, vannak elképzelései a hallgatói szerződéseket illetően, de előbb meg kell hallgatnia a HÖOK-ot. „A diákság erősen kifogásolja ezt a szerződést, de javaslatot egyelőre nem hallottam tőlük” – vélekedett. Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár egy tegnapi konferencián bejelentette, több mint tizenhatmilliárd forintot fordítanak a köznevelési rendszer tartalmi megújítását és a pedagógusképzés átalakítását, az életpályamodell kidolgozását célzó programokra 2015 elejéig.

Hazudnak a nyugdíjakról

Mindenáron a szocialisták ellen akarja hangolni a nyugdíjasokat a Fidesz, Selmeczi Gabriella most a nyugdíjadóval kapcsolatban akarja megvédeni az időseket. Szerinte pártja mentette meg az ellátást az adóztatástól, ám arról hallgat, hogy a korhatár előttiektől elvették a nyugdíjat, a szolgálati járandóságot pedig megadóztatták. (Népszava)

Árnyékra vetődhetnek a felvételizők

Szeptemberre eltűnhetnek egyes egyetemek vagy főiskolák a sikeresen felvételiző diákok alól a drasztikus állami forráskivonás miatt, bár nem csak emiatt bizonytalankodhatnak a – holnap éjfélkor lejáró – jelentkezési határidőt megváró fiatalok. A kapacitásszámok csökkentése miatt egyes képzések talán el sem indulnak, az oktatók tömeges elbocsátása nyomán pedig akár évközben szakok, tantárgyak szűnhetnek meg. (Népszava)

Megállapodtak: véget ért a Dunaferr-sztrájk

Megszületett a megállapodás az ISD Dunaferr társaságcsoport vezetése és a kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezetek képviselői között, így véget ért a sztrájk a vállalatnál – közölték a felek. (Népszabadság)

Csak ügyes trükk az adósságrendezés

Egyik zsebéből a másikba teszi a tartozást a kormány – mondta a Népszavának dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke azt követően, hogy Kriza Ákos, a borsodi megyeszékhely polgármestere bejelentette: a város adósságállományának 70 százalékát átvállalja az állam. Ez nettó 25 milliárd forintot jelent, ami a polgármester szerint óriási eredmény és könnyebbség Miskolcnak.

Békemenet fogadja Victor Pontát

Tüntető tömeg fogadja majd a magyarellenes intézkedéseiről elhíresült Victor Ponta román miniszterelnököt március 9-én a Papp László Budapest Sportarénánál. (Magyar Nemzet)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a