Cikkajánló – 2013. február 21.

Minden hatodik magyar elhagyná az országot

Tavaly minden ötödik, idén év elején pedig minden hatodik magyar gondolkozott azon, hogy külföldön keres munkát, vagy végleg elhagyja az országot. (Népszava)

Egészségügy: hová mennek a milliárdok?

Eddig nincs sok eredménye az elsietett államosításnak. A kormányzati ciklus első felét az elszalasztott évek lehetőségeiként jellemezték az IME című szaklap nyolcadik egészségügyi regionális szakmai konferenciájának előadói. (Népszabadság)

Súlyos kifogások az új Ptk.-val kapcsolatban

Vékás Lajos egyetemi tanár, a kodifikációs bizottság vezetője nehezményezte, hogy az új polgári törvénykönyv tervezetét politikai megfontolásokból módosították. (Népszabadság)

“Súlyos következményei lehetnek a döntésnek”

Az Ab kedden semmisítette meg az önkényuralmi – nemzetiszocialista és kommunista diktatúrákkal kapcsolatos – jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi (Btk.) paragrafust. Rogán Antal szerint az önkényuralmi jelképek használatát tiltó Btk.-paragrafus alkotmánybírósági (Ab) megsemmisítése joggal sérti a magyarországi zsidó közösségeket, illetve a kommunizmus minden élő áldozatát vagy családtagjaikat. (Magyar Hírlap)

Drága lesz az olcsóbb víz

Bizonytalan, hogy csökkenhet-e még az idén a víz- és csatornadíj tíz százalékkal, ahogy a kormányfő és a Fidesz ígérte. A kis szolgáltatók tömegesen csődölhetnek be a díjcsökkenés miatt. (Népszabadság)

Sérülhetnek az uniós közműirányelvek

A Fidesz által benyújtott közműszolgáltatásokról szóló törvényjavaslat több olyan pontot tartalmaz, amely sérti az Európai Unió (EU) egyes irányelveit. Ezért várhatóan több szolgáltató az EU-hoz fordul majd a panaszaival, aminek következtében újabb kötelezettségszegési eljárások indulhatnak Magyarország ellen. (Népszava)

A Bundestagnak még mindig nem tetszik a magyar médiatörvény

A német törvényhozás alsóháza, a Bundestag petíciós bizottsága szerdán befogadott és továbbított egy petíciót a magyar médiatörvényről, mert úgy véli, hogy továbbra is vannak kifogásolható elemek a jogszabályban – közölte a Bundestag sajtóosztálya. (Népszabadság)

Bulgária: Folytatódtak a tüntetések

Bulgáriában országszerte erőszakhoz vezettek a magas áramdíjak miatti tüntetések, ezért lemondott a kormány, tovább gyarapítva a 2009-es európai hitelválság utáni megszorításokba belebukó kabinetek sorát. A tüntetések a lemondás után is folytatódtak. (Magyar Hírlap)

Ma van az anyanyelv nemzetközi napja

A magyar anyanyelvűek létszámát 14-15 millióra becsülik. Ma van az anyanyelv nemzetközi napja, ebből az alkalomból az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának kulturális albizottsága délelőtt konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémián, délután pedig a Magyarországi Fordítóirodák Egyesületének társszervezésében tartanak beszélgetést. (Magyar Hírlap)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk