Cikkajánló – 2013. február 20.

A minimálbérnél is kevesebbet keresnek

Egyre több rendőr szerel le, és keres civil foglalkozást – sokan közülük külföldön. Sokuk fizetése ugyanis ma kevesebb, mint a szakmunkás minimálbér, mert pályakezdői bérrel veszik állományba őket. A megyei főkapitányságnak kellene ezt kiegészítenie – ha tudja. A rendőri “röghöz kötés” is számos gondot okoz, a 30 éves átlagéletkor sem kedvez a testületnek. (Népszava)

Kis magyar exodus

A megszorítások ugrásszerűen növelik meg a határon túl munkát keresők számát, pontos statisztika azonban nincs. A külföldi adatok alapján 2010-ben nagyjából a magyarok két százaléka élt külföldön. (Népszabadság)

MSZP: a tehetősek fizessenek többet

Többkulcsos személyi-jövedelemadót vezetnének be a szocialisták, amelyben a gazdagok több terhet fizetnek. Erről az MSZP szociálpolitikai célkitűzéseit tartalmazó vitaanyag bemutatóján beszélt a pártelnök. (Népszava)

Megkezdődött az újabb rezsicsökkentés előkészítése

Tíz százalékos lakossági rezsidíj-csökkentésre fog javaslatot tenni a munkacsoport a kormánynak és a Parlamentnek elsősorban a víz-, csatorna- és hulladékgazdálkodási díj tekintetében – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, kedden a rezsicsökkentést nyomon követő munkacsoport első hivatalos ülése után. Ugyanitt Németh Szilárd arról tájékoztatott, hogy elsőként a tartályos- és PB-gáz ára csökkenhet, míg Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára a számlaegyszerűsítés fontosságát hangsúlyozta. (Magyar Hírlap, MNO)

Megint egyedül alkotmányoznak

Negyedszerre, a korábbiakhoz hasonlóan aktuálpolitikai okokból módosítja az alaptörvényt a kétharmad. A cél nem csupán az Alkotmánybíróság (Ab) kikerülése, de a testület jogköreit is korlátoznák, sőt, korábbi döntéseit is felülírnák. (Népszava, Népszabadság)

A magyar gyerekek fele nélkülöz

Ma Magyarországon minden második gyerek nélkülöz valamilyen szempontból – áll az UNICEF Magyar Bizottság legfrissebb gyerekjóléti jelentésében, mely tavaly év végén készült kutatásukon alapul. (Népszabadság)

Tavasz végére megegyezés a bankokkal?

Új egyezség látszik körvonalazódni a bankok és a kormány között. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kereskedelmi pénzintézetek egy része már jelezte, hogy nyitott a megállapodásra. Amennyiben a tárgyalások zökkenőmentesen zajlanak, várhatóan tavasz végére eredménnyel zárulhatnak az egyeztetések.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.