Cikkajánló – 2013. február 18.

Sztrájkoló pedagógusok

Határozatlan idejű országos sztrájkot hirdetett március 15. utánra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A kormány a hírre támadásba lendült az érdekképviselet ellen, éppen úgy, ahogy a felsőoktatás szétverése ellen tiltakozó hallgatók lejáratására is kommunikációs hadjáratot indított. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Állásból egyre kevesebb van, álláskeresőből egyre több

Januárban még rosszabb lett a munkaügyi helyzet, 648 ezren keresnek állást. A tavaly november-decemberi romlás után 2013. januárban még rosszabb lett a munkaügyi helyzet: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) friss adatai szerint az előző havi 6,2 százalék után újabb 13,9 százalékkal (79 ezerrel), 648 ezerre nőtt a regisztrált álláskeresők létszáma. A Napi Gazdaság szerint ez megegyezik az egy évvel korábbival. (Népszabadság)

Fidesz: Nem lesz nyugdíjadó!

A Fidesz arra kéri a kormányt: ne engedjen a külföldi nyomásnak és védje meg a magyar nyugdíjasokat a nyugdíjadótól. Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat – közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap Budapesten. Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható. (Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

A HÖOK feltételt szabott

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a hét végén feltételt szabott a kormánynak: ha nem vonja vissza a hallgatói röghöz kötés alaptörvénybe emelését, a HÖOK kivonul a tárgyalásokról. Hosszú küzdelemre számíthatnak. (Népszabadság, MNO)

Jön a miniszterek csereberéje

Márciusban, miután döntött a Magyar Nemzeti Bank új elnökéről, Orbán Viktor átalakítja kormányát – értesült a Népszava. Bár a miniszterelnök pár napja is azt mondta, hogy nincs ilyen terve, a lap információi szerint Varga Mihály kerülhet az esetleg ismét pénzügyminisztériumnak nevezett gazdasági tárca élére, a jegybankba távozó Matolcsy György helyére.

Társelnökök a Párbeszéd Magyarországért élén

Holnap kampányt kezd a PM, amelynek célja az új párt országos hálózatának létrehozása. Jávor Benedeket és Szabó Tímeát választotta társelnökké a Párbeszéd Magyarországért (PM) vasárnap Budapesten. A PM első kongresszusa felhatalmazást adott, hogy a párt tárgyalásokat kezdjen az Együtt 2014 mozgalommal. (Magyar Hírlap)

Bajban lehetnek Bajnaiék, telefonon várják a segítséget

Csatlakozási kampányt indít a Bajnai vezette Együtt 2014 – közölte a választói mozgalom vasárnap. A kampány célja, hogy további egymillió emberhez vigyék el „a remény üzenetét”, országszerte megtalálják szimpatizánsaikat és aktivistáikat. Az Együtt 2014 a leendő párttagokat és képviselőjelöltjeit is keresi – írták a közleményben. (MNO)

Ma dönt a bíróság a Klubrádióról

Ma végleg eldőlhet, hogy elnémul-e a Klubrádió, vagy – három, a médiatanács által eddig semmibe vett jogerős bírósági döntés után – tovább sugározhat a 95.3-as budapesti frekvencián. Másfél éve tart a jogi csűrés-csavarás az ellenzéki adó és a médiatanács között: összeállításunkban ennek főbb állomásait idézzük fel. (Népszava, Népszabadság)

Kettős nem adóztatás

A világ húsz vezető ipari hatalmának pénzügyi vezetői harcot hirdettek az adózást elkerülő nemzetközi nagyvállalatok ellen. Ugyanakkor igyekeztek megnyugtatni a nemzetközi pénzpiacokat is, amikor bejelentették: nem kívánnak devizaháborúba bocsátkozni egymás ellen. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a