Cikkajánló – 2013. február 13.

Félig bukott Hoffmann

Nem váltották le, de lefokozták az oktatási államtitkárt: a hétfői hallgatói tömegtüntetés másnapján bejelentették, hogy a jövőben Klinghammer István irányítja majd államtitkárként a felsőoktatást, így Hoffmann Rózsáé marad a közoktatás felügyelete. A leendő kormánytag pedig rögtön elődjéhez méltó sértéseket vágott az ELTE bölcsészkarát továbbra is 24 órás blokád alatt tartó diákokhoz. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Bajnai Gordon: Láthatóan félnek tőlem

Orbán Viktor kijelölt saját ellenfelének azzal, hogy ál-civilszervezetek és Simicska Lajos segítségével lejárató kampányt indított ellenem – mondja Bajnai Gordon. A hamarosan párttá alakuló Együtt 2014 alapítója az ellenzéki összefogásban betöltött esetleges szerepével kapcsolatban azt mondta: mindig csapatjátékos voltam, persze minden csapatban van frontember. A volt miniszterelnök úgy látja, még egymillió ember hiányzik az ellenzéki győzelemhez. (Népszabadság)

Kormány előtt a mentességi kérelem

Ma még egy lehetőséget kap a kormány arra, hogy ha megkésve is, de ártalmatlanítsa az egészségügyi kényszernyugdíjazás bombáját. (Népszabadság)

Még nincs szó kisebb áfáról

Egyes sajtóhírekkel szemben nem született politikai döntés az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére. Az ügyben tárcaközi tárgyalások és termékszintű hatásvizsgálatok ugyanakkor zajlanak. (Magyar Nemzet)

Obama: Munkahelyteremtés és erős középosztály

A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette Barack Obama amerikai elnök az unió helyzetéről szóló idei beszédében. A politikus mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje