Cikkajánló – 2013. február 13.

Félig bukott Hoffmann

Nem váltották le, de lefokozták az oktatási államtitkárt: a hétfői hallgatói tömegtüntetés másnapján bejelentették, hogy a jövőben Klinghammer István irányítja majd államtitkárként a felsőoktatást, így Hoffmann Rózsáé marad a közoktatás felügyelete. A leendő kormánytag pedig rögtön elődjéhez méltó sértéseket vágott az ELTE bölcsészkarát továbbra is 24 órás blokád alatt tartó diákokhoz. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Bajnai Gordon: Láthatóan félnek tőlem

Orbán Viktor kijelölt saját ellenfelének azzal, hogy ál-civilszervezetek és Simicska Lajos segítségével lejárató kampányt indított ellenem – mondja Bajnai Gordon. A hamarosan párttá alakuló Együtt 2014 alapítója az ellenzéki összefogásban betöltött esetleges szerepével kapcsolatban azt mondta: mindig csapatjátékos voltam, persze minden csapatban van frontember. A volt miniszterelnök úgy látja, még egymillió ember hiányzik az ellenzéki győzelemhez. (Népszabadság)

Kormány előtt a mentességi kérelem

Ma még egy lehetőséget kap a kormány arra, hogy ha megkésve is, de ártalmatlanítsa az egészségügyi kényszernyugdíjazás bombáját. (Népszabadság)

Még nincs szó kisebb áfáról

Egyes sajtóhírekkel szemben nem született politikai döntés az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére. Az ügyben tárcaközi tárgyalások és termékszintű hatásvizsgálatok ugyanakkor zajlanak. (Magyar Nemzet)

Obama: Munkahelyteremtés és erős középosztály

A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette Barack Obama amerikai elnök az unió helyzetéről szóló idei beszédében. A politikus mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk