Cikkajánló – 2013. február 11.

Könnyű a fotelből forradalmárkodni!

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a kormánnyal kötött megállapodásról és a bírálókról nyilatkozott a NOL-nak.

Sok a lúd, de a disznó győz

Annak idején, a rendszerváltáskor sokkal könnyebb volt az egységes szakszervezeti mozgalmat szétszedni, mint utóbb különféle együttműködéseket létrehozni – állítja Papp Zoltán, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke. Pedig szinte minden érdekelt egyetért abban, hogy ez volna az egyetlen esély. Nem csak a szakszervezeteknek, még inkább a tagoknak. (Népszabadság)

Ami a télnél is ridegebb

 „Innen már csak egy ugrás a Parlament”, utalt a Hatvant szombaton elérő éhségmenet egyik résztvevője arra: hétfőn Budapesten, az Astoriánál fonódnak egybe a déli, a keleti és a nyugati országrészekből indult menetek, hogy aztán – reményeik szerint „több ezer” szimpatizánssal kiegészülve – öt órától a tavaszi ülésszak első napján az Országháznál követeljék kéréseik teljesítését. (Népszabadság, Népszava)

Egészségügy: itt ért el áttörést az Orbán-kormány

Sikerült konszolidációt és hatékony válságkezelést végrehajtani az egészségügy területén az elmúlt két és fél évben, és például a dohányzás területén jelentős előrelépés történt – minderről Jeskó József, a Méltányosság Politikaelemző Központ (MPK) munkatársa nyilatkozott az MNO-nak. Úgy látja, mindezek ellenére számos helyen vannak még hiányosságok, többek között a betegutak területén.

Bajnai: Rezsimcsökkentést!

Az Orbán–Simicska-rezsim, avagy a “reménytelenség kormánya” leváltására hamarosan párttá alakul az Együtt 2014. Reménykoalíciózás, elmúlthúszévezés, MSZP-dorgálás és diák-simogatás – Bajnaiék évet értékeltek. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Orbán Viktor felszólalásával indítják a tavaszt a képviselők

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amely egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is. A képviselők napközben elfogadhatják az új polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá várhatóan már este kivételes sürgős eljárással megtárgyalhatják az idei költségvetés első módosítását, amely az E.ON gázüzletágának állami megvásárlásával áll összefüggésben. Utóbbi javaslatot a ház akár már kedden meg is szavazhatja. (MNO)

Orbán zsonglőrködik a számokkal

Amíg Orbán Viktor kormányfő győzelemnek állítja be az uniós költségvetést, addig az ellenzéki politikusok azt kudarcnak tekintik. Az előtző hét éves uniós költségvetési periódusban kapott hozzávetőleg 26 milliárd euró helyett ugyanis a 2014-2020 -as időszakban mindössze 20 milliárd euróval számolhatunk. Emellett 30 százalékkal kevesebb pénz jut hazánknak az EU kohéziós forrásaiból is. Az MSZP szerint Orbánnak jobban kellett volna küzdenie az uniós pénzekért. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a