Cikkajánló – 2013. február 6.

Egészségügy: mindenki részesülhet a béremelésből

Az egészségügyi államtitkárság tervei szerint – a rendelkezésre álló források függvényében – a jövőben valamennyi egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozóra kiterjesztik a béremelést. A kabinet egyébként több mint 50 milliárd forintot szán az egészségügyben dolgozókra a 2013-as büdzséből. (Magyar Nemzet)

Jól átverték a tanárokat

Nem csak adminisztrációs hibák miatt, és nem csak ideiglenesen csökkent jelentősen a pedagógusok jövedelme – derült ki az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a Népszavának küldött válaszaiból. Később kaphatják meg a tanárok például a minőségi bérpótlékokat, a tavaly decemberi túlórapénzeket és az utazási támogatásokat, és csak reménykedhetnek az önkormányzatok által korábban adott juttatásokban.

Orbán kiadta a jelszót Gyulán

Magyarország jobban teljesít, a Fidesz a kisebbik rossz – a jelenlévők elmondása szerint a miniszterelnök közölte: ezt kell kommunikálni a kampányban. Orbán bírálta a képviselőket, szerinte sokan félnek, nincs bennük bátorság, nem hiszik el, hogy győzhetnek 2014-ben. Bajnai Gordonról, az Együtt 2014-ről, illetve az MSZP-ről nem beszélt. (Népszabadság)

Magyarország frontokat nyitott, majd sorra meghátrált

Veszítettünk érdekérvényesítő képességünkből az EU-ban – mondta Bajnai Gordon a Népszabadságnak és Hvg.hu-nak közösen adott, európai ügyeket taglaló interjújában. A volt miniszterelnök a magyar gazdaságpolitikában radikális fordulatot ígér, melyben visszatérne a józan ész és a szakértelem. A Haza és Haladás Egyesület elnöke is lobbizott Brüsszelben a magyar kohéziós források megmentéséért.

Rezsicsökkentés: kompenzációt kérnek a polgármesterek

Kompenzációt szeretnének a megyei jogú városok vezetői a tervezett újabb rezsicsökkentés miatt – mondta a fideszes Németh Szilárd szerda reggel újságíróknak a Fidesz–KDNP-frakció gyulai kihelyezett ülésén. Hozzátette: a képviselőcsoport azért tanácskozik, hogy mindenki megelégedésére határozzanak az újabb mérséklésről. (MNO, Magyar Hírlap)

Tízezrekbe kerülhet, ha rosszkor megy szabadságra

Egy fix havidíjas dolgozó fizetése csaknem nyolc százalékát bukja el, ha februárban megy szabadságra, és hat százalékkal többet kap, ha augusztusra időzít. Az egyszerűsítés jegyében szinte kezelhetetlen helyzetet teremt, hogy az munka törvénykönyvében (Mt.) változott a távolléti díj – korábban a törvényben még átlagkereset szerepelt – kiszámításának módja. (Népszabadság)

Csökkenhet az uniós támogatás

Botorság lenne ugyanannyi támogatást kérni, mint az előző támogatási ciklusban – közölte a kormány képviselője az EU 2014-2020 közötti költségvetésével kapcsolatban, melyről az állam- és kormányfők csütörtökön és pénteken egyeztetnek. A Fidesz eközben Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel folytat nyilatkozatpárbajt. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje