Cikkajánló – 2013. január 31.

Orbán: Magyarország sikertörténet

Magyarország számára nem politikai, nem gazdasági, hanem erkölcsi kérdés kikerülni a túlzottdeficit-eljárás alól, amely gyakorlatilag uniós csatlakozása óta sújtja az országot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben. A magyar kormányfő. sikertörténetként jellemezte a magyar gazdasági eredményeket. (Magyar Hírlap, Népszava, Népszabadság)

Mesterházy: Orbán mintha másik országban élne

Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy beszélt Brüsszelben, mintha nem Magyarországon, hanem egy másik országban élne. Az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán azt mondta: szerinte a kormányfő osztogatásba kezd, ha megszűnik az ország elleni túlzottdeficit-eljárás. (Népszava)

Kik örülhetnek az idei adóváltozásoknak?

Az átlagosnál kevesebbet keresők fizetési borítéka idén sem lesz vastagabb. Ezekben a napokban kapják kézhez a munkavállalók az első, 2013-as szabályok szerint számított fizetésüket. Kiket érint kedvezően az új szabályozás, illetve kiknek csökken majd az új szabályok szerint számított nettó jövedelme? (Magyar Hírlap)

Parragh László átvenné az irányítást

A kormány mellett új szereplő jelent meg a felsőoktatás reformjának alakításában: ez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Parragh László, a szervezet elnöke nem egyszerűen odaül a felsőoktatási kerekasztalhoz, amelynek ma van az alakuló ülése: ő mostanra megkerülhetetlenné vált. A Népszabadság birtokába került dokumentum szerint az MKIK dominálni akarja az ágazattal kapcsolatos döntéseket, már-már minisztériumi funkciókat venne át.

A technológia és a foglalkoztatás kihívásai

Hogyan reagáljanak a gazdaságpolitika irányítói a foglalkoztatással – és utóbb a jövedelmek és a vagyon elosztásával – kapcsolatos újabb és bonyolult kihívásokra? A legújabb kutatások számos érdekességet feltártak azzal kapcsolatban, hogy a gazdasági struktúrák fejlődése miként befolyásolja a foglalkoztatást. (Világgazdaság)

Jöhet az egyenbőrönd?

Megregulázná a fapados légitársaságokat az Európai Unió, legalábbis a parlament plenáris ülésén arról vitáztak a képviselők, hogyan lehetne szabályozni a diszkont-légitársaságok csomagkezelési politikáját annak érdekében, hogy az utasok ne kerüljenek méltatlan helyzetbe. A megoldás és a szabályozás egyelőre még messze van, de mi jelenti a problémát? (Népszabadság)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje