Cikkajánló – 2013. január 25.

Elutasítja a többség az orbáni oktatáspolitikát

A demokratikus ellenzék lerakta egy jövendő oktatáspolitikai program és együttműködés alapjait, bár eltérő utakon járnak. Míg az MSZP folytatta a szakmai egyeztetést az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel, az Együtt 2014 egyelőre távol maradt a tárgyalástól, és saját programot ír. A sztrájkra készülő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig összefogott a Magyar Szolidaritás Mozgalommal. (Népszava)

Újabb eljárás indul Magyarország ellen

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a 2012-ben bevezetett telefonadó ügyében. A bizottság értékelése szerint az intézkedés szembemegy az elektronikus hírközlő hálózatok és az elektronikus hírközlési szolgáltatások engedélyezéséről szóló irányelvvel. (Népszabadság, MNO, VG)

Szakadás szélén az LMP

Végletekig feszült a hangulat a kongresszus előtt álló ökopolitikai pártban. Nehezen elképzelhető a békés és átmeneti rendezés; sokkal inkább valószínű egyik vagy másik szárny távozása a közösségből. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Szijjártó: Ez Magyarország elemi érdeke

Magyarország elemi érdeke, hogy az Oroszországgal, második legfontosabb kereskedelmi partnerével kialakított modern, a 21. századhoz méltó együttműködése tovább fejlődjön – mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki azzal kapcsolatban adott interjút az MTI-nek, hogy január 31-én Moszkvába utazik Orbán Viktor. (MNO, VG)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és