Cikkajánló – 2013. január 24.

Rugalmas, de csak a munkaadóknak

Új munkahelyek teremtése – ez volt az új munka törvénykönyve létrehozásának egyik fő célja. Ezt nem érte el, viszont máris sokan vannak, akik kevesebbet keresnek az új szabályozás miatt. (Népszabadság)

Nem kell, aki nyugdíjas?

Várható nyugdíjuk ismerete nélkül is 15 napon belül kell dönteniük az idén 62. életévüket betöltő pedagógusoknak, hogy kérelmezik-e a kormánytól az öregségi nyugdíjellátás melletti továbbfoglalkoztatásukat – derült ki a Népszava birtokába jutott dokumentumokból. Eszerint az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KIK) fogalma sincs arról, hogy a jövendő nyugdíj mértékének megállapítása 30-70 napba is beletelhet a nyugdíjfolyósító szerveknél.

Orbán: Idén jönnek az eredmények

A kormány saját hatáskörben építi ki az e-útdíj rendszerét – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a vásárosnaményi kormányülést követően leszögezte: az idei költségvetés megáll a lábán, 2013-ban már láthatjuk az eddigi átalakítások eredményeit. A miniszterelnök szerint az átállások a vártnál kisebb zökkenőket okoztak. (Magyar Hírlap, MNO)

Nem csak megélhetést adott a közmunkaprogram

Nem csupán kézzel fogható értéke volt a tavaly megvalósult közfoglalkoztatási programoknak, azaz nem csak munkát biztosított a rászorulóknak. Emellett még nőtt a települések idegenforgalmi vonzereje, javult az intézményi étkeztetés minősége és a közbiztonság. Számos település a belügyi tárca kérdésére arról is beszámolt, hogy javult a munkamorál, megkezdődött a családi kertművelés, s csökkent az iskolai hiányzás. Idén már nem csak a hátrányos helyzetű települések lakói jelentkezhetnek közmunkára. A kormányzat szeretné, ha minél több nő jelenne meg a közfoglalkoztatásban. (Magyar Nemzet)

Együtt 2014: ernyő után köpönyeg

Közös kormányzás-értékelővel indítja – és hamarosan egy új párt megalakításával folytathatja – a 2013-as politikai szezont az Együtt 2014 Választói Mozgalom. (Népszabadság)

Elsötétítik a Colosseumot a Jobbik miatt

Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján – jelentették be szerdán Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és