Cikkajánló – 2013. január 24.

Rugalmas, de csak a munkaadóknak

Új munkahelyek teremtése – ez volt az új munka törvénykönyve létrehozásának egyik fő célja. Ezt nem érte el, viszont máris sokan vannak, akik kevesebbet keresnek az új szabályozás miatt. (Népszabadság)

Nem kell, aki nyugdíjas?

Várható nyugdíjuk ismerete nélkül is 15 napon belül kell dönteniük az idén 62. életévüket betöltő pedagógusoknak, hogy kérelmezik-e a kormánytól az öregségi nyugdíjellátás melletti továbbfoglalkoztatásukat – derült ki a Népszava birtokába jutott dokumentumokból. Eszerint az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KIK) fogalma sincs arról, hogy a jövendő nyugdíj mértékének megállapítása 30-70 napba is beletelhet a nyugdíjfolyósító szerveknél.

Orbán: Idén jönnek az eredmények

A kormány saját hatáskörben építi ki az e-útdíj rendszerét – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a vásárosnaményi kormányülést követően leszögezte: az idei költségvetés megáll a lábán, 2013-ban már láthatjuk az eddigi átalakítások eredményeit. A miniszterelnök szerint az átállások a vártnál kisebb zökkenőket okoztak. (Magyar Hírlap, MNO)

Nem csak megélhetést adott a közmunkaprogram

Nem csupán kézzel fogható értéke volt a tavaly megvalósult közfoglalkoztatási programoknak, azaz nem csak munkát biztosított a rászorulóknak. Emellett még nőtt a települések idegenforgalmi vonzereje, javult az intézményi étkeztetés minősége és a közbiztonság. Számos település a belügyi tárca kérdésére arról is beszámolt, hogy javult a munkamorál, megkezdődött a családi kertművelés, s csökkent az iskolai hiányzás. Idén már nem csak a hátrányos helyzetű települések lakói jelentkezhetnek közmunkára. A kormányzat szeretné, ha minél több nő jelenne meg a közfoglalkoztatásban. (Magyar Nemzet)

Együtt 2014: ernyő után köpönyeg

Közös kormányzás-értékelővel indítja – és hamarosan egy új párt megalakításával folytathatja – a 2013-as politikai szezont az Együtt 2014 Választói Mozgalom. (Népszabadság)

Elsötétítik a Colosseumot a Jobbik miatt

Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján – jelentették be szerdán Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk