Cikkajánló – 2013. január 22.

Felemás megállapodás

Bár délelőtt még hajthatatlannak tűnt az erőforrás-miniszter, végül a HÖOK által kért módosításokkal Balog Zoltán aláírta a hallgatókkal a részmegállapodást. Mégis lesznek állami ösztöndíjas helyek azon a 16 szakon, ahol eredetileg ezt nem tervezték – igaz, a magas ponthatárok miatt legfeljebb néhány tucat. Ám a hallgatói szerződések ügye és az ágazat finanszírozása továbbra sem megoldott. (Népszava, Népszabadság, Világgazdaság)

A magánpénztárban maradók jártak jól

Az döntött jól, aki nem engedett a kormány zsarolásának és magán-nyugdíjpénztári tag maradt. Azénpénzem.hu számítása szerint ugyanis tavaly 509 ezer forinttal lett több egy átlagos, 2,65 millió forintos vagyonnal rendelkező kasszatag megtakarítása a legjobban teljesítő magánpénztárban, de a leggyengébben szereplőnél is 211 ezer forinttal gyarapodhatott a pénze.  (Népszava, Népszabadság)

Ködbe vész az IMF-megállapodás

Magyarország mutatói alapján esélytelen arra, hogy egy rugalmas hitelkeretben állapodjon meg a Valutaalappal. Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerint nem kizárt, hogy egy-két hét, netán egy-két hónap és közös nevezőre jut a kormány a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval a hitel-megállapodásról. A felek véleménye leginkább növekedés megítélésében tér el. (Népszava)

Csak a kormány ünnepelhet március 15-én?

Természetes, hogy a nemzeti ünnepek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) gondoskodik a rendezvényhelyszínek és vonulási útvonalak előkészítéséről – nyilatkozta Kovács Zoltán az MTI-nek kedden a kormány közterület-használati kérelmével foglalkozó Index-cikkel kapcsolatban. A társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság vezetője egyúttal közölte: a tárca mindig is rendkívül rugalmas volt az egyes helyszínek használatát illetően. (Népszava, Népszabadság)

Uniós polgár vagyok… na és?

Húsz évvel ezelőtt vezették be az uniós polgárságot. Félmilliárd embert illetnek meg azok a jogok, amelyeket húsz év után is el kell magyarázni. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és