Cikkajánló – 2013. január 18.

Orbán: az idei év már “nem a vetésről, hanem az aratásról” szól

2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már “nem a vetésről, hanem az aratásról” szól – jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy “offshore-spekuláns” még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben – mondta – a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz. (Népszava, Magyar Hírlap)

Brutális ponthatárok jönnek?

Visszatáncolt a kormány attól, hogy a legnépszerűbb felsőoktatási szakokat kizárólag tandíjas formában indítsa, ám lehet, hogy a jövő hétfőn bejelentendő, esetleg irreálisan magas ponthatárokkal lehetetlenítik el a felvételizők többségét. A hallgatói szerződésekről egyelőre nem született egyezség a HÖOK és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter között, az viszont már biztos, hogy az egyetemek csak 10 milliárd forintot kapnak vissza a költségvetéstől az elvont 34 milliárd helyett. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Közös fellépés a V4 országaiban

Szokásos találkozójukon gyűltek össze a közelmúltban a visegrádi országok orvosszakszervezeteinek képviselői, aminek kapcsán Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, szinte egész Európában hasonlóak az egészségügyi rendszer problémái, amelyekre együttes erővel kell megoldást találni.

Szócska: 6500 egészségügyi dolgozót érint idén a kényszernyugdíjazás

Összesen mintegy 6500 egészségügyi dolgozónak kell majd eldönteni idén, hogy a nyugdíjkorhatár után is megtartja-e állását vagy nyugdíjba vonul – mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, kórházvezetőkkel folytatott budapesti tárgyalását követően. (Magyar Hírlap)

Kegyetlen jövő vár az esélytelenekre

A teteje elszállt, a közepe leszakad, az alja még lejjebb csúszik – Ferge Zsuzsa képe a mai magyar társadalomról. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk