Cikkajánló – 2013. január 15.

Elhárul a sztrájkhelyzet a közmédiában?

A Népszabadság információi szerint a tervezett 255 fő helyett végül 195 dolgozót bocsáthatnak el a közmédiából a jelenleg is zajló csoportos létszámleépítés keretében. A kirúgandók létszámának csökkenéséről és a számukra létrehozandó segélyalap nagyságáról a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn a megállapodáshoz közeli helyzetbe jutott a közmédia szakszervezetei által létrehozott sztrájkbizottsággal.

Mi lesz a megyékkel? Orbánék asztalra tették a kérdést

A megyék jövőbeni szerepéről tárgyalt Orbán Viktor kormányfő a megyei közgyűlési elnökökkel hétfőn az Országházban – közölte a távirati irodával Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. (MNO)

Ki felel azért, hogy milliárdokat kell kifizetni a kényszernyugdíjazott bíráknak?

A Magyar Bírói Egyesület szerint a jogellenesen felmentett bíráknak több kártérítést kellene kapniuk. Mások a kényszernyugdíjazás kapcsán egyes bírósági vezetők felelősségét is felvetik. (Népszabadság)

Kényszernyugdíj: hazugságra kötelezi a kormány az igazgatókat

Hiába ezért kényszerülnek rá, nem hivatkozhatnak a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározatra idős dolgozóik elbocsátásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézményvezetők. (Világgazdaság)

Még fizetni sem egyszerű

Ma van az utolsó nap, hogy szankció nélkül befizessék a pályakezdő álláskeresők maguk után az egészségügyi szolgáltatási járulékot – közismert nevén a tb-t. A kötelezettség azokra vonatkozik, akik tavaly tavasszal fejezték be iskolai tanulmányukat és azóta sem sikerült elhelyezkedniük. Számuk sajnos rohamosan emelkedik. (Népszava)

Nincs bizonytalanság az egészségügyben

Az egészségügyi államtitkárság közlése szerint az új nyugdíjszabályok miatt nincs bizonytalanság az egészségügyben, nem fognak megszűnni álláshelyek, és a betegellátás a jövőben is biztosítva lesz, minden ezzel ellenkező híresztelés szándékos rémhírkeltés. (MNO)

SZEM-ek fogják pásztázni az országot

A közbiztonság erősítésére hivatott és a 90-es években jól működött Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) újjászervezése kezdődik meg elsősorban a polgárőr egyesületek bevonásával – jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke hétfőn Törökszentmiklóson. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk