Cikkajánló – 2013. január 15.

Elhárul a sztrájkhelyzet a közmédiában?

A Népszabadság információi szerint a tervezett 255 fő helyett végül 195 dolgozót bocsáthatnak el a közmédiából a jelenleg is zajló csoportos létszámleépítés keretében. A kirúgandók létszámának csökkenéséről és a számukra létrehozandó segélyalap nagyságáról a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn a megállapodáshoz közeli helyzetbe jutott a közmédia szakszervezetei által létrehozott sztrájkbizottsággal.

Mi lesz a megyékkel? Orbánék asztalra tették a kérdést

A megyék jövőbeni szerepéről tárgyalt Orbán Viktor kormányfő a megyei közgyűlési elnökökkel hétfőn az Országházban – közölte a távirati irodával Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. (MNO)

Ki felel azért, hogy milliárdokat kell kifizetni a kényszernyugdíjazott bíráknak?

A Magyar Bírói Egyesület szerint a jogellenesen felmentett bíráknak több kártérítést kellene kapniuk. Mások a kényszernyugdíjazás kapcsán egyes bírósági vezetők felelősségét is felvetik. (Népszabadság)

Kényszernyugdíj: hazugságra kötelezi a kormány az igazgatókat

Hiába ezért kényszerülnek rá, nem hivatkozhatnak a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározatra idős dolgozóik elbocsátásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézményvezetők. (Világgazdaság)

Még fizetni sem egyszerű

Ma van az utolsó nap, hogy szankció nélkül befizessék a pályakezdő álláskeresők maguk után az egészségügyi szolgáltatási járulékot – közismert nevén a tb-t. A kötelezettség azokra vonatkozik, akik tavaly tavasszal fejezték be iskolai tanulmányukat és azóta sem sikerült elhelyezkedniük. Számuk sajnos rohamosan emelkedik. (Népszava)

Nincs bizonytalanság az egészségügyben

Az egészségügyi államtitkárság közlése szerint az új nyugdíjszabályok miatt nincs bizonytalanság az egészségügyben, nem fognak megszűnni álláshelyek, és a betegellátás a jövőben is biztosítva lesz, minden ezzel ellenkező híresztelés szándékos rémhírkeltés. (MNO)

SZEM-ek fogják pásztázni az országot

A közbiztonság erősítésére hivatott és a 90-es években jól működött Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) újjászervezése kezdődik meg elsősorban a polgárőr egyesületek bevonásával – jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke hétfőn Törökszentmiklóson. (MNO)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az