Cikkajánló – 2013. január 14.

Lázár: Rezsi, nyugdíj, fizetés a fő témák

„A kormány hálás lehet a magyar választópolgároknak, hogy az elmúlt két évet végigcsinálták, a magyar választók pedig joggal reménykedhetnek abban, hogy 2013-ban már békén hagyja őket a kormány” – fogalmazott Lázár János az MTI-nek adott interjúban. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár kiemelte, hogy 2010 és 2012 között minden magyar családnak komoly áldozatokat kellett hoznia azért, hogy a szocialisták által felvett hitelt fizetni tudja az ország. Mint mondta, ennek eredményeként lehet csökkenteni a rezsiköltségeket, de ez nem elég, mert ma egy-egy család jövedelme legkevesebb húsz százalékát erre fordítja. Lázár kijelentette, alacsonyak a fizetések és a nyugdíjak, így az idén „rezsi, nyugdíj, fizetés, ezek lesznek a fő témáink”. (Magyar Hírlap)

Ezt a mínuszt nem viselik el a bankárok

Az élet nem igazolta Matolcsy György várakozását: a nemzetgazdasági miniszter tavaly még arra számított, hogy a bankok a verseny miatt nem vagy legfeljebb részben hárítják majd ügyfeleikre a tranzakciós illetéket. (Népszabadság)

Többet vett el, mint amennyit ad

A kormány eddigi döntéseivel az ötvenszeresét vette el annak, amelyet a mostani rezsicsökkentéssel visszaad a lakosságnak – nyilatkozta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap. (Népszava)

Hiába a jogerős ítélet, nem lép a szakszervezet

Hiába nyert jogerősen munkaügyi pert munkáltatójával szemben Pécsi Ágnes, a Pedagógus Szakszervezet (PSZ) leváltott alelnöke, a bíróság által megítélt egyévi bérét nem fizette ki a PSZ. Galló Istvánné elnök ezt azzal indokolja, hogy felülvizsgálati kérelmet terjesztettek a Kúria elé, s a végrehajtás felfüggesztését kérték. (Magyar Hírlap)

Foglalkoztatási vészhelyzet Európában

A rendkívül magas munkanélküliség olyan tragédia, amelynek hatásait alábecsültük – mondta Jean-Claude Juncker, az eurócsoport távozó elnöke. Szavai jól tükrözik egyben az unión belüli népvándorlási folyamatokat is. (Népszabadság)

Hiteltelen oktatáspolitika

Ismét kritizálta a kormány felsőoktatási intézkedéseit Pokorni Zoltán, bár saját felelősségét is megemlítette. A Fidesz alelnöke és oktatáspolitikusa szerint a hallgatók nem hisznek a kabinet ígéreteinek, a keretszámok megszüntetése ellenére pedig “pontosan be lehet állítani”, hányan tanulhatnak majd tandíjmentesen. A napokban Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár bírálta Pokornit, és az ELTE gyakorlóiskolájával kapcsolatban emlegette a politikus felelősségét. (Népszava)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.