Cikkajánló – 2012. december 20.

Orbán személyesen dönt a nyugdíjakról?

Továbbra sem lehet tudni, ki bírálhatná el annak a közalkalmazottnak a kérelmet, aki a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni szeretne. A parlament hétfőn fogadta el, hogy az állami szférában dolgozók – a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervezetek tagjai – a jövő év közepétől nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyszerre. (Népszava)

55 ezer hely van ingyen, de röghöz kötéssel

Balog Zoltán EMMI-miniszter éppen kisétált a kormányülésről a Kossuth téren demonstráló HÖOK-elnökhöz, amikor délben Giró-Szász András közölte: marad az úgynevezett röghöz kötés az ingyenesen diplomát szerzők számára. Viszont épp ez ellen (is) folyik a demonstráció. A kormányszóvivő közölte: legalább 55 ezer állami ösztöndíjas, azaz ingyenes hely lesz 2013-ban az egyetemeken, főiskolákon. (Népszabadság, Népszava, MNO)

Se adóemelés, se új terhek

A magyar adórendszer véglegessé vált, a költségvetés négyszázmilliárdos tartaléka biztosítja, hogy a jövőben ne legyen szükség adóemelésre – ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. Balog Ádám tudatta azt is: olyan jogi megoldásokat kerestek, amelyek megakadályozzák, hogy a pénzügyi, a távközlési és a közüzemi cégekre eddig kivetett közterheket a szolgáltatók az ügyfelekre hárítsák.

Medián: Bajnai felébresztette az alvó szimpatizánsokat

Az Együtt 2014 színre lépése tovább csökkentette a választani nem tudó vagy nem akaró közönség arányát, ami novemberben már csak 33 százalék volt – olvasható a Medián legfrissebb elemzésében, amely szerint felébredtek a pártok alvó szimpatizánsai is, így a Fidesz és az MSZP egyaránt 4-4 százalékponttal erősödött. A közvélemény-kutató cég szerint Bajnai Gordon május óta rendre népszerűbb Orbán Viktornál. (Népszabadság)

A Fidesz tovább erősödött, míg az MSZP és az Együtt 2014 gyengült

Tovább nőtt a Fidesz–KDNP támogatottsága decemberre, az MSZP ezzel szemben szavazókat vesztett, a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 mozgalom is gyengült, Gyurcsány Ferencék pedig a parlamentbe sem jutnának be a Tárki Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatása szerint. Ugyanakkor ismét emelkedett a bizonytalan választók aránya. (MNO)

A kétharmad csúcsra járatta a törvénygyárat

A rendszerváltás óta idén fogadta el a legtöbb, 225 törvényt az Országgyűlés, tízzel többet, mint az előző évben. Az ellenzék nem sok sikert mutathatott fel: 133 törvényjavaslata közül egyik sem kapott többséget. (Népszabadság)

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább